perjantai 9. tammikuuta 2015

Chorizo-skonsseja


Näitä skonsseja testasimme marraskuussa, kun ystäväperhe kävi kyläilemässä ja piti keksiä jotakin tarjottavaa. Reseptistä tuli kerralla meidän perheen suosikki. Näitä olemme leiponeet jo monta kertaa ja tämä yksi satsi menee helposti kolmen aikuisen iltapalalla. Skonssien leipominen on melkoisen nopeaa ja helppoa ja tuoreena nämä ovat ehdottomasti parhaita. Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä (6/2013).



Chorizo-skonssit (n. 20 kpl)


Taikina:
100 g chorizo-makkaraa (ohuina viipaleina)
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika (suippo)
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g kermajuustoa (raastettuna, esim. manchego)
200 g kermaviiliä
2 kpl munaa
Päälle:
50 g kermajuustoa (raastettuna, esim. manchego)

Hienonna chorizo ja kuorittu valkosipulinkynsi.

Huuhtele, halkaise ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Paista chorizo omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki.

Kumoa joukkoon paprikakuutiot ja kuullota vielä hetki, että paprika hieman pehmenee. Mausta seos oreganolla ja basilikalla. Anna jäähtyä.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juustoraaste, kermaviili, munat ja paistettu chorizo-paprikaseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi tangoksi. Taputtele ne hieman litteämmiksi. Leikkaa tangot veitsellä vinottain kolmioiksi. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista chorizo-skonsseja 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Tarjoa chorizo-skonssit mahdollisimman tuoreina tai pakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi <3