Home made: Kananugetit
Näidenkin alkuperäinen resepti löytyi jostakin englanninkielisiltä sivuilta, Pinterestin syövereistä. Sen vuoksi reseptiä on hieman "tuunattu". Maustamisessa voisin ensi kerralla olla hieman rohkeampi, joten ainakin reilummin maustetun ruuan ystävän kannattaa paistaa ensin "koepala" ja lisätä mausteita, mikäli niitä tarvitaan.
Kananugetit (4-5 hengelle)
n. 800-900 g broilerin rintafileitä
1 limen mehu
Panerointiseokseen:
n. 3 dl korppujauhoja
n. 1,5 dl raastettua parmesan-juustoa
2 tl suolaa
1-2 tl kuivattua rosmariinia tms. yrttiä (tuoreetkin varmaan käy, laita silloin enemmän)
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayenne-jauhetta
Panerointiin ja paistamiseen:
n. 1/2 litraa neutraalia ruokaöljyä (esim. rypsi)
4 kananmunaa
n. 2 dl täysjyväjauhoja (esim. vehnäjauhoja)
Riko yhteen kulhoon kananmunat ja riko rakenne esim. haarukalla. Kaada toiseen kulhoon täysjyväjauhot.
Sekoita panerointiseoksen ainekset kolmannessa kulhossa. Mausteita voi käyttää reilumminkin, kannattaa esim. paistaa koe-pala ja lisäillä sitten mausteita oman maun mukaan.
Kaada valurautaiseen pataan tai paistinpannuun öljyä niin, että sitä on n. 2-3 cm pohjalla. Kuumenna öljy sitten n. 180-asteiseksi eli kun lisäät kanapalan, se alkaa heti tiristä iloisesti ja ruskistuu parissa minuutissa hyvin. Öljyn lämpötilaa pitää paistonaikana säädellä, jotta kananugetit kypsyisivät sopivasti. Jos öljyllä paistaminen on uutta, niin kannattaa vaikkapa ottaa aikaa, kuinka kauan kanapalat ovat öljyssä ja testata kysyys leikkaamalla paistettu nugetti kahtia.
Kierittele muutama kanapala kerrallaan ensin täysjyväjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi panerointiseoksessa. Nosta sitten kanapalat varovasti kuumaan öljyyn ja paista n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta, eli kunnes nugetit ovat kauniin ruskeita. Nosta paistetut nugetit sitten hetkeksi valumaan lautaselle, joka on vuorattu talouspaperilla. Näin enimmät rasvat valuvat pois.
Tarjoa nugetit esim. uunissa paistettujen lohkoperunoiden, maustetun kermaviilin ja sweet-chili-kastikkeen kera. Tai tee oikein hyvä perunamuussi.
Alla vielä kuvasarja selventämään nugettien teon useita vaiheita. Vaikka niitä on monta, teko on kuitenkin melko helppoa ja nopeaa, paistossa toki menee jonkin aikaa. Eikun rohkeasti kokeilemaan!
Broilerin palaset pyöritellään ensin jauhoissa... |
...sitten kananmunassa ja... |
lopuksi panerointiseoksessa. |
Paneroidut kananpalaset paistetaan kuumassa, n. 180-asteisessa öljyssä ja valutetaan paiston jälkeen hetki talouspalerilla, että enimmät rasvat valuvat pois. |
Tarjoa kananuggetit kuumina, vasta paistettuina. |
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos paljon viestistäsi!