Esikatselmus

Tippaleivät odottavat syöjiä...
 Leivonta-buumi alkaa kiihtymään... kevät on juhlien aikaa. Ensi viikonloppuna juhlitaan äitiä ja siitä se sitten lähtee, kevään juhlat. Tämä tarkoittaa tietenkin leipomista, mitäs muutakaan :) Jos asiaa tältä kantilta katsotaan, niin oikeastaan kevään juhlat aloittaa Vappu, koska silloin meidän perheessä leivotaan ehdottomasti.

Vappu-menu.
  Munkkeja ja tippaleipiä on monien monien vuosien ajan tullut jo tehtyä aika monta sataa kappaletta. Tänä Vappuna tein munkkeja "vain" n. 70 kpl, aikaisempien vuosien n. tuplamäärään verrattuna. Simaa tehdään tosin aina paljon, tälläkin kertaa kaksi sankollista eli noin 16 litraa. Tein perinteisellä reseptillä ja lisäksi viime vuonna testaamallani inkiväärisiman reseptillä. Tämä inkiväärisima on kyllä todella hyvää.

Äitienpäiväkakku ystävälle.
 Eilen illalla piti sitten vielä alkaa kakun leivontaan, koska lupasin eräälle ystävättärelleni, että teen hänelle ja hänen äidilleen äitienpäiväkakun. Suostuin, koska halusin harjoittelua :) Tosin puolen yön maissa kakkua viimein kylmään laittaessani mietin, että kaikkeen sitä suostuu... ja aamulla kukonlaulun aikaan piti alkaa kakkua sitten vielä pursottamaan. Mutta kakun valmistuttua olin kyllä tyytyväinen että suostuin. Tuollaisia kiemura-pursotuksia en olekaan ennen tehnyt, joten olen kohtalaisen tyytyväinen tulokseen.

Tänään illalla suuntaamme poikani kanssa kohti Itä-Suomea, menemme kotipuolessa käymään. Blogin päivittelytahti tästä toivottavasti vain paranee :) Kuvan täytekakusta tulee postaus ainakin ja muutamia viikon valintojakin odottaa vielä postailujaan, niitä siis ainakin luvassa...

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

 1. Onpa herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen kakku.

  Ihanat vappukuvat. Sopii kyllä vapunviettoon oivasti tuo Gudrunin liina =D

  VastaaPoista
 2. Nam, onnekkaana olen näitä herkkuja päässyt maistamaan ja parhaita ikänä olivat ne! =) Terkkuja Kellosta =)

  VastaaPoista
 3. Virpi: Kiitos. Tuo Gudrunin liina on kyllä yksi minun suosikeista :)

  Anne: Kiitos paljon! Terkkuja takasin! :)

  VastaaPoista
 4. Voi nam, nuo munkit ja tippaleivät oli kyllä maailman parhaita!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit