10 asiaa josta tulee hyvä mieli

Meren rannalla.

Sain Lennulta haasteen kertoa kymmenen asiaa, joista tulee hyvä mieli. Kiitos haasteesta! Jospa tämän myötä saisin taas blogin päivittelyt vauhtiin :)

Ystävät: Minulla ei ole koskaan ollut mitenkään hirmuisen paljon ystäviä. Ehkä se johtuu siitä, että olen aika huono pitämään yhteyttä, en tykkää soitella puhelimella enkä ehdi ystäviä kovin usein tavata. Siitäkin johtuen ystävät jotka minulla ovat, ovat tärkeitä. Heidän kanssaan voi jutella ilot ja surut ja ystäviltä saa voimaa, inspiraatiota, tukea, iloa, valoa... hyvää mieltä hyvin monella tavalla.

Perhe: Pieneen perheeseeni kuuluu poikani ja kaksi kissaa. Laajemmassa mittakaavassa perhettäni on myös vanhempani, sisarukseni ja siskoni lapset. Kaikki nämä ihmiset tuovat hyvää mieltä monin eri tavoin: Tulee hyvä mieli kun pojalla on kivaa tai kun tehdään yhdessä jotain (läksyjä tai laitetaan ruokaa). Siskon puheluista ja viesteistä tulee hyvä mieli, puhumattakaan vierailuista puoli tai toisin. Sama juttu vanhempieni kanssa. Siskoni lapset saavat myös minut ilahtumaan kun nähdään ja vaikkapa käydään yhdessä Tietomaassa :) Kissat ovat oma lukunsa, niistä tulee hyvä mieli ihan koko ajan (paitsi silloin, kun tulee oksennus sohvalle tai matolle).

Pyöräily: Jokainen aamu "kouluun" pyöräillessäni ajattelen, että on tämä vaan ihanaa! Vaikka aamulla herätessä väsyttäisi ja todella kylmä pakkas-sää tai räntäinen vesisade ajatuksena tuntuisi pahalta, mutta kun sinne ulos menee ja hyppää pyörän selkään niin johan alkaa hymyilyttää. Polkupyörä on kyllä minulle yksi tärkeimmistä kapistuksista.

Liikunta ja liikkumattomuus: Tykkään liikkua. Välillä tosi paljon ja kovaa ja välillä vähän vähemmän ja hiljempaa. Liikkumisesta saa niin paljon energiaa, että se on jotain uskomatonta! Monta kertaa raskaan kahvakuulatreenin tai pitkän juoksulenkin jälkeen on virtaa enempi kuin ennen sitä urheilusuoritusta. Nurinkurista, mutta niin se vain on. Mutta liikkumisen vastapainona välillä pitää vain olla, ei tehdä yhtään mitään. Joskus tuli huono omatunto jos ei tehnyt mitään, oli vaan, mutta nyt olen jo päässyt syyllisyydentunnoista. Itsensä ja kehonsa kuuntelu liikkumisessa ja liikkumattomuudessa on tärkeää. Mennä ja tehdä asioita kun siltä tuntuu ja vastaavasti olla vaan, jos keho ja mieli sitä kaipaavat. 

Onnistuminen: Kun onnistuu jossain: tekemisessä, suunnitelmissa, tavoitteissa, pienissäkin tavotteissa, niistä tulee valtavan hyvä mieli. Eikä onnistumisten tarvitse olla mitään suuria, riittää kun vaikka saa hoidettua jonkin asian loppuun tai onnistuu loihtimaan jonkin ihanan uuden ruuan tai vaikka onnistuu ilahduttamaan jotakin toista ihmistä taikka onnistuu tekemään jonkin käsityön loppuun (minulla asioiden lopettaminen on vaikeaa). Toki mitä suuremmassa asiassa onnistuu, sen pidempään siitä on hyvä mieli. Myös muiden ihmsten onnistumisesta tulee useinkin hyvälle mielelle, hymy ja riemu tarttuu :)

Ulkoilu ja luonto: Rakastan ulkona olemista ja luontoa. Se saa minut hyvälle mielelle aina. Satoi tai paistoi, olipa sitten lämmintä tai kylmää. Kevät, kesä, syksy, talvi. Tykkään niistä kaikista lähes saman verran ja aina kyseisellä hetkellä vallitsevasta vuodenajasta kaikkein eniten (paitsi syksy on ehkä joka tapauksessa kaikkein ihanin :) Jos on nuupahtanut olo niin ei tarvitse kuin käydä hetki ulkona, katsella tähtitaivasta tai puita tai kastua sateessa tai nauttia pienistä auringon pilkahduksista. Meri on erityisen paljon hyvää mieltä tuova asia, enkä osaa sitä sen kummemmin selittää. Niin se vain on.

Hiljaisuus ja musiikki: Tässäkin taas kaksi asiaa, jotka liittyvät kiinteästi toisiinsa ja jotka tuovat molemmat hyvää mieltä omalla tavallaan. Välillä kaipaa hiljaisuutta ja silloin siitä saa hyvän mielen ja välillä taas oikeanlainen musiikki ilahduttaa. Tykkään monenlaisesta musiikista, tilanteesta riippuen: joskus tulee hyvä mieli vanhojen biisien kuuntelusta ja vastaavasti esim. siivotessa saa virtaa ja hyvää mieltä kun kuuntelee mainstream-poppia volumet kaakossa! :)

Ruoka: Kokkaus, leipominen, syöminen, ruokaohjeiden selailu, ruokakuvien katselu... Kun tekee tai syö hyvää ruokaa, tulee todellakin hyvä mieli. Kiinnostavien ruoka-ohjeiden selailusta tulee myöskin hyvälle mielelle, ainakin silloin kun niitä ohjeita voi katsella asenteella "tuota voisi joskus tehdä itsekin". Jos kiireellä koittaa etsiä jotain tietyntyyppistä ohjetta, on asia erikseen... tosin siinäkin löytymisen onnistuminen tuo hyvää mieltä :) Myös kauniit ruokakuvat saavat hyvälle mielelle, aivan kuin minkä tahansa muunkin kauniin kuvan katselu.

Yllätykset: Tykkään saada yllätyksiä mutta ennen kaikkea tykkään tehdä yllätyksiä toisille. Se ilo ja onnistuminen kun saa ilahduttaa ystävää yllättämällä, se on ihana tunne :) Mitä tulee yllätysten saamiseen, niin ne voivat olla mitä moninaisempia. Esimerkiksi vähän aikaa sitten poikani yllätti minut todella iloisesti: Kun tulin opiskelupäivän jälkeen kotiin niin poikani oli laittanut ruuan valmiiksi. Tulipas vaan valtavan hyvä mieli todella pitkäksi aikaa. Myös esim. vanhojen ystävien yhteydenotot ja tapaamiset ilahduttavat. Vain pari esimerkkiä mainitakseni.

Pienet asiat: Hyvälle mielelle ei tarvitse mitään isoa... joskus ne voivat olla aivan mitättömiä pieniä juttuja, mutta niistä voi tulla hyvä mieli koko päiväksi. Nämä pienet asiat voivat vaihdella, ne eivät ole aina samoja. Joskus siivoamisesta tulee hyvä mieli, mutta ei aina. Joskus vesisateesta tulee hyvä mieli, mutta ei aina. Avantouinnista tulee aina hyvä mieli, samoin kuin poikani naurusta tai kissan kehräyksestä. Kiitoksesta, muistamisesta, postikortista, unelmista.... maailmassa on paljon hyvän mielen asioita, ainakin minulle.

Haaste jatkaa matkaansa Pingviinille, Sadulle ja siskolleni Virpille.

Kommentit

 1. Hyvin samanlaiset ajatukset minutkin saa hyvälle tuulelle:) Pieni blogitauko tekee välillä hyvää, minäkin taas palailen pienen tauon jälkeen kirjoittelemaan.
  Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa:)

  VastaaPoista
 2. Jee, kiva kun vastasit haasteeseen! Ihania hyvän mielen juttuja sinulla ja kaunis tuo merikuva. Kyllä elämässä on niin paljon kaikkea ihanaa :)

  VastaaPoista
 3. Samanoloisia asioita on itsellänikin. Se on jännä juttu, että kun lukee toisen positiivisia asioita, niin tulee itsellekkin hyvä mieli, se aivankuin tarttuu lukiessa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan haasteesta. Mä voisin vastata tähän vain, että aikas lailla samoilla linjoilla, paitsi itsestäni en nyt niin aina ilahdu, mutta sinusta kyllä =D

  VastaaPoista
 5. Ihanat kommentit, kiitos kaikille <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit