Neljän Taviksen illallinen XXXI, Keittokirjakierroksen 3. kattaus

Keittokirjakierroksen kolmas kattaus oli vain pari viikkoa toisen kattauksen perään. Olipas mukava, kun ei tällä kertaa tarvinnutkaan odotella kovin pitkään :) Illallisen emäntänä toimi Lennu, hän kokkasi todella vanhasta keittokirjasta Kotiruokaa. Harmittaa, etten tajunnut ottaa kirjasta kuvia. Kyseessä oli siis oikeasti todella vanha kirja jostain -30 luvulta ja valmistustavat ja sanat olivat osittain nykyajan ihmisille outoja ja hassuja... puhuttiin "kokoomuksesta" (=koostumus) ja heinälaatikossa kypsentämisestä. Illan emäntä valmisti ruuat kuitenkin aivan tavallisella sähköuunissa :)


 Alkuruuaksi saimme lohileipiä, päällä loimulohta, kananmunaa ja dilliä. 
Pääruuaksi oli lohilaatikkoa, jossa oli munamaitoa ja mausteena tietenkin tilliä. Ehtaa perinteistä kotiruokaa parhaimmillaan!


Kamerasta unohtui tietenkin muistikortti kotiin, joten kuvat eivät oikein onnistuneet... Kuvissa oli kumma vihertävä sävy hämärän valaistuksen vuoksi.


Ruokajuomana oli maitoa, vettä ja punaviiniä. Kauniista etiketistä huolimatta tämä viini oli oikein hyvää.Jälkiruokia oli peräti kaksi: aitoon tilamaitoon valmistettua pannukakkua kermavaahdon ja vadelmahillon kera, sekä oikeasta suklaasta, sokerista, vaahdotetuista keltuaisista ja maidosta valmistettua kaakaota. Olipas todellakin herkullinen päätös illalliselle!

Vatsat saatiin täyteen ja mukava ilta meillä oli, jälleen kerran. Viimeinen keittokirja-kattaus onkin sitten Satun luona huhtikuun lopussa.


Kommentit

  1. Niin mahtava juttu tuo teidän neljän taviksen illalliset. Mahtava tapa tuoda ystävykset yhteen:) Mukavaa pääsiäistä!!

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa Tirriliisa, tämä on kyllä ollut todella mahtava juttu. Uusia, todella hyviä ystäviä meistä on toisillemme tullut tässä matkan varrella :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit