Marttojen keittiössä
Islantilaisten rieskojen tekoa. |
Suurin osa illan ruoka-annista oli oikein ihania uusia tuttavuuksia, joita olen osaa jo tehnyt kotonakin ja tulen jatkossakin tekemään. Uudet ruokakulttuurit ovat kiehtoneet minua jo pitkään ja makumatkat eri maailman kolkkiin piristää vaikka ihan tavallista arkipäivällistä. Pohjoismaat saattavat olla monelle niin lähellä, että niiden ruokakulttuurit mielletään hyvin samanlaisiksi kuin suomalainen ruoka ja totta se toisaalta onkin. Mutta jokaisessa maassa on kuitenkin omat perinteiset herkkunsa ja eroavuudet ruokailutottumuksissa ja näistä syntyy se ruokakulttuurien rikkaus. Toisaalta tuttua ja turvallista, mutta toisaalta uutta ja erilaista.
Islantilaisia rieskoja, norjalaisia vuokaleipiä ja tanskalaisia suolatikkuja. |
Ruotsalaiset oopperakellarin silakat. |
Tanskalaista ruokaa: Kuorrutettu uunikala ja paistetut perunat. |
Norjalaiset vaniljamuffinit. |
Islantilainen luumukakku. |
Ai jai, massu alkoi kurista!
VastaaPoistaTeillähän on ollut oikea skandinaavinen ruokapläjäys!
VastaaPoistaIhania ohjeita taas täällä!
VastaaPoistaUpeita herkkuja! Pääsin maistamaan näitä.. kiitos <3
VastaaPoista