Ystävänpäivän suklaamuffinssit

Ystävänpäivän kunniaksi leivoimme poikani kanssa suklaamuffinsseja. Ohje löytyi sähköpostista Pirkan mainoskirjeestä ja alkuperäinen ohje on siis K-ruokasivujen resepteistä. Noudatimme kyllä ohjetta lähes orjallisesti. Kokemuksesta tein kuorrutusta puolet vähemmän mitä alkuperäisessä ohjeessa (alla siis ohje minkä mukaan itse tein) ja se riitti juuri sopivasti tälle muffinssimäärälle. Lisäksi koristelusta ei tullut aivan yhtä hieno mitä alkuperäisessä ohjeessa, koska huomasin vasta koristelua aloittaessani, että minulla olikin vain nestemäistä elintarvikeväriä! Mutta ihan kauniita siltikin tuli, kun vielä leivottiin muffinssit kauniisiin kukkamuotteihin. Nämä oli kyllä todella herkullisia, suosittelen!


Piparminttumuffinssit (12 kpl)

Taikina:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria 
100 g voita  
2 1/2 dl vehnäjauhoja 
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)  
1 1/2 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria  
1 dl maitoa 
n. 75 g tummaa suklaata rouhittuna

Pinnalle
:

1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vähän vajaa 1/2 dl tomusokeria  
muutama tippa piparminttuaromia 
Koristeluun:
punaista (geeli)väriä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, kun alat tekemään taikinaa. Vaahdota ensin munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi suklaahiput. Laita muffinssipellin syvennyksiin paperiset vuoat ja jaa taikina muffinssivuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa, tämä taikina kohoaa ihan mukavasti! Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ennen kuorruttamista!


Tee seuraavaksi kuorrutus. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa seos tasaiseksi. Mausta muutamalla tipalla piparminttuaromia (maista!).

Aseta tylla paikoilleen pursotinpussiin ja piirrä geelivärillä 2-3 ohutta pystyraitaa pussin sisäpinnalle. Mikäli huomaat tässä vaiheessa, että sinulla onkin nestemäistä väriä, voit "roiskaista" muutaman pisaran väriä pursotunpussiin ennen täyttöä. Lusikoi n. puolet täytteestä pussiin ja pursota kuorrutus muffinien pinnalle. Kun ensimmäinen puolisko kuorrutuksesta on pursotettu, lisää väriä pursotinpussiin ja sitten loput täytteet ja pursota loput muffinsseista. Säilytä jääkaapissa, mikäli eivät tule heti syödyiksi :)
 

Kommentit

  1. Hei pitkästä aikaa! Muffinssit ovat aina herkullisia ja herkullisilta näyttävät nämäkin. Hyvää ystävänpäivää sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Hei Trina, onpa mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! :) Nämä olivat todellakin herkulliset muffinssit, kannattaa kokeilla! Pitääpä kiireistä huolimatta tulla vierailulle sinunkin blogiisi, siellä kun on aina niin upeita kuvia (ja kisumisuli <3).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit