Kurpitsaa! Lämpimät kurpitsa-vuohenjuusto leivät

 Soppa365 -sivustolta löytyi ihana kurpitsapostaus, josta valikoitui tämän illan päivällisohjeeksi lämpimät kurpitsa-vuohenjuusto-leivät. Nämä valmistuivat puolessa tunnissa eli nopea ruoka on kyseessä. Ihan mitään kevyintä terveys-evästä tämä ei kuitenkaan ollut, koska öljyä loroteltiin sinne sun tänne, vuohenjuustoa viipaloitiin reilulla kädellä ja chorizoa käristettiin kunnon kimpale, eikä mikään näistä ole tunnetusti mitään dieetti-osastoa, mutta miehen kanssa todettiin, että ei aina tarvitse ollakaan! Annoksesta tuli 6 kpl tuhtia leipää ja vaikka oli todella nälkä, kahdella leivällä vatsa tuli aivan täyteen! 

Herkullista oli, tätä tehdään kyllä toistekin!

Savupaprika oli harmillisesti loppunut ja tämä huomattiin vasta, kun kokkaus oli jo aluillaan, mutta korvasimme ohjeessa onnistuneesti savupaprikan Poppamiehen savuaromilla ja tavallisella paprikajauheella. Todella herkulliset leivät tuli jo näillä mausteilla, joten ensi kerralla jännittää, miten mahtavat aromit saavutetaan ohjeen oikeilla mausteilla.



Lämpimät kurpitsa-vuohenjuusto leivät (6-8 suurta leipää)


Täyte1:
500 g kurpitsaa (useat kurpitsalajikkeet käy)
3 rkl oliviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta (minä käytin 1 tl paprikajauhetta ja 1 tl Poppamiehen nestemmäistä savuaromia)
1 tl kanelia
1 tl suolaa
mustapippuria muutama kierros pippurimyllystä

Täyte2:
150 g chorizo-makkaraa
1 (puna)sipuli
pieni loraus oliiviöljyä

Lisäksi:
6 palaa suuresta maalaisleivästä
oliiviöljyä leipien voiteluun
150-200 g vuohenjuustoa (chevre)
2 rkl juoksevaa hunajaa
muutama rucolan lehti

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori ja kuutioi kurpitsa noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi ja siirrä leivinpeltille. Lorauta päälle 3 rkl oliiviöljyä sekä mausteet (savupaprikajauhe, kaneli, suola ja mustapippuri). Sekoittele kaikki hyvin sekaisin ja laita sitten uuniin paistumaan n. 20 minuutiksi. Valmistele kurpitsakuutioiden paistuessa täyte2 sekä muut ainekset kasausta vaille valmiiksi.

Kuutioi chorizo sekä hienonna sipuli. Paista chorizoa vähän aikaa paistinpannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä. Kun chorizo alkaa tiristä kunnolla ja rasva irtoaa, lisää sekaan hienonnettu sipuli ja paista seosta vielä muutama minuutti. 

Kun kurpitsat ovat paistuneet kypsiksi ota ne uunista ja kippaa samalle pannulle chorizo-sipuliseoksen kanssa. Sekoita ja anna odottaa lämpimällä levyllä kunnes leivät ovat paahtuneet (älä paista enää).

Viipaloi maalaisleivästä 6-8 reilua viipaletta ja laita viipaleet leivinpaperin päälle peltille. Voitele viipaleet oliiviöljyllä. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, voit laittaa leivät paahtumaan samaan uuniin kurpitsakuutioiden kanssa, kun kurpitsat ovat paistuneet n. 15 minuuttia. Muussa tapauksessa voit lisätä uunin lämpöä 225 asteeseen kun kurpitsat ovat paistuneet ja paahtaa leipäviipaleita uunissa n. 5 minuuttia.

Viipaloi vuohenjuusto kiekoiksi. Ota rucola ja hunaja käden ulottiville.

Kun leipäviipaleet ovat paahtuneet sopivan rapeiksi pinnalta ota ne uunista. Asettele leiville ensin vuohenjuustosta leikatut kiekot, kasaa sitten päälle kurpitsa-chorizotäytettä ja koristele muutamalla rucolan lehdellä (toki voit laittaa päälle vähän reilumminkin rucolaa, makuasia tämäkin). Valuta lopuksi leipien päälle ohuena nauhana hunajaa. 

Tarjoa mahdollismman äkkiä, ennen kuin leivät jäähtyvät.



Kommentit

Suositut tekstit