Viikon valinta vko 24: Halloumi
Satu valitsi juhannusviikon valinnaksi halloumi-juuston. Halloumia olenkin muutamaan otteeseen grillannut ja käyttänyt sitä lisukkeena, mutta en ole sitä mihinkään ruokaan käyttänyt. Tälläkin kertaa halloumi päätyi paistinpannulle ja salaattiin... joka olikin muuten tosi hyvää! Tarkoitus oli tehdä pasta-salaatti, mutta kokkauksen jo aloitettuani huomasin, ettei minulla ollutkaan pastaa! No, hätä keinot keksii, käytin pastan sijasta keitettyjä vehnänjyviä. Toimii kyllä näinkin!
Ruokaisa Halloumi-salaatti
n. 2 dl (luomu) vehnänjyviä (voi käyttää myös pastaa, riisiä....)
(vettä vehnän keittämiseen)
1 ruukku tai kerä jotain lehtisalaattia (minulla oli (luomu) jääsalaattia)
250 g rasia kirsikkatomaatteja
5-10 aurinkokuivattua tomaattia (liota vähän aikaa, jos tomaatit eivät ole nesteessä)
1 prk Pirkka-välimeren tahnaa (tai esim. punaista pestoa n. 150 g)
1 pkt (luomu) halloumi-juustoa
1 ruukku tai kerä jotain lehtisalaattia (minulla oli (luomu) jääsalaattia)
250 g rasia kirsikkatomaatteja
5-10 aurinkokuivattua tomaattia (liota vähän aikaa, jos tomaatit eivät ole nesteessä)
1 prk Pirkka-välimeren tahnaa (tai esim. punaista pestoa n. 150 g)
1 pkt (luomu) halloumi-juustoa
Keitä vehnänjyvät kypsiksi. Nämä kypsyvät aika hitaasti, joten keittämiseen kannattaa varata aikaa n. 45 min. Voit käyttää myös täysjyväpastaa tai riisiä.
Huuhtele ja valuta salaatti ja kirsikkatomaatit. Jos aurinkokuivatut tomaatit ovat "kuivia", liota niitä n. 15 min. vedessä. Mikäli tomaatit taas ovat öljyssä, valuta turhat öljyt pois. Jos haluat halloumista hieman vähemmän suolaista, voit liottaa sitäkin raikkaassa vedessä 1/2 - 1 tuntia.
Revi salaatti salaattikulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja lisää salaatin sekaan. Viipaloi halloumi-juusto n. 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista halloumi-viipaleet pannulla tai grillaa, kunnes pinta on kauniin värinen. Anna vähän jäähtyä.
Valuta kypsistä vehnänjyvistä (tai pastasta/riisistä) vesi pois ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta. Lisää sitten joukkoon purkki välimeren tahnaa (tai punaista pestoa) ja sekoita. Kaada jyvät sitten salaatin sekaan ja sekoittele ainekset sekaisin.
Lisää lopuksi salaatin pinnalle paistetut halloumi-viipaleet. Nauti kevyenä kesä-lounaana taikka lihan/kalan kera.
Satu leipoi halloumipiirakkaa ja Pingviini höysti halloumilla salaatin, vähän niinkuin itsekin tein :)
Hyvän näköistä on!
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköinen salaatti!
VastaaPoistaIhanilta näyttävät tämä ja aurajuustobroileri, aurajuustobroileria ainakin tulee tällä viikolla täällä testattua!
VastaaPoistaLaitatko minulle osoitteesi, lähetän sinulle perhossydämen: huopalintu@gmail.com
VastaaPoistaKiitos kommenteistanne!
VastaaPoistaTrina: Voi ihme, voitin arvonnassasi! Kiitos paljon! :)