Itä-Suomi yhdessä yössä

Tämän postauksen aihe ja otsikko keksittiin Leenan kanssa, kun sunnuntaina suunnistettiin siskoni luota Etelä-Pohjanmaalta kohti itää ja Savonlinnaa. Keskipäivällä lähdimme ajamaan ja aivan ihania maisemia, taloja, kaupunkeja ja kyliä näimme matkallamme. Reitti kulki Jyväskylän pohjoispuolelta Suolahden ja Konneveden sivu, Hankasalmen, Pieksämäen, Virtasalmen ja Juvan kautta Savonlinnaan.

Haasteellista korkkarikävelyä Savonlinnan kaduilla.
Savonlinnassa emme kumpikaan olleetkaan koskaan aikaisemmin käyneet ja olihan se kyllä aivan ihanan näköinen kaupunki. Kaupunkia sinällään emme ehtineet paljon kierrellä, koska suuntasimme suoraan kohti Olavinlinnaa (kunhan olimme ensin löytäneet autolle parkkipaikan ja Leena peruutti meidän automme taskuparkkiin ihan kertaheitolla!!! :) Olavinlinnassa saimme nauttia aivan mahtavasta Apocalyptican konsertista. En ole aikaisemmin kyseistä bändiä paljon kuunnellutkaan, mutta tykkäsin kyllä todella paljon. Apocalyptica soitti ekstra-materiaalina vielä muutamia klassisiakin sello-kappaleita, kyllä vain pojat osasivat soittaa!

Olavinlinna.
Yöllä konsertin jälkeen lähdimme sitten ajelemaan Itä-Suomea pohjoiseen: Kiteetä kohti koilliseen ja sitten suunta ylöspäin, Joensuuhun, Kontiolahteen, ohi Kolin ja siitä Juuan kautta Nurmekseen. Ajomatka meni hyvässä seurassa tosi mukavasti ja nopeasti. Alkuun olimme suunnitelleet, että olisimme käyneet Kolilla katsomassa yöllisiä maisemia, mutta koska sää oli aika pimeä ja sateinen, päätimme vain jatkaa matkaa suoraan Nurmekseen. Olemme Leenan kanssa molemmat enemmän aamu-ihmisiä ja yöllä ajellessa meillä oli välillä jo aivan hysteerisen hauskaa, varmaan väsymyksestä johtuen. Vanhempieni luona Nurmeksessa olimme puoli kahden maissa yöllä ja siitä menimme sitten hetimiten nukkumaan! Poikani ja isäni olivat molemmat vielä valveilla meitä odottamassa (kissat taas olivat vallanneet Leenalle tarkoitetun nukkumapaikan, mutta pienten järjestelyjen myötä pääsimme kaikki nukkumaan).

Maanantai-aamuna aamupalan jälkeen lähdimme Leenan kanssa kiertelemään lapsuus-maisemiani eripuolilla Nurmesta. Nurmes on mukava pieni kesäkaupunki koivukujineen ja vanhoine puutalo-alueineen. Bomba-talo taitaa olla Nurmeksen tunnetuin nähtävyys ainakin vanhemman polven keskuudessa. Puu-Nurmes on yksi Suomen vanhimmista kauppaloista ja iso osa rakennuksista on suojeltuja ja historiallisesti merkittäviä.

Yksi palosolista Puu-Nurmeksessa.
Nurmeksen koivukuja.
Päivällä turistikierroksen jälkeen lähdimme ukkosmyräkän saattelemana ajamaan kohti luodetta ja Oulua. Totesimme Leenan kanssa moneen otteeseen matkan aikana, että Suomessakin riittää katseltavaa ja koettavaa vaikka kuinka ja paljon. Ei tarvitse aina lähteä merta edemmäksi kalaan ja ulkomaille elämyksiä hakemaan. Vaikka tokihan ne ulkomaan kohteetkin ovat elämyksiä, ei siinä mitään.
Mukavaa heinäkuista keskiviikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Ei taida ihan vetää vertoja sille Trondheim - Oulu ajelulle, mutta eipä paljoa puutu... =D

  VastaaPoista
 2. Paitsi, että ne etapit oli Ålesund ja Oulu.... dementia

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana tarina - ja korkkari ;)

  Minä oon ollut Savonlinnan Oopperajuhlilla ja sama muistikuva jäi, viihtyisä ja kaunis kesäkaupunki on! Veitte kyllä ajatukset päästäni tuossa kotimaan matkailun ylistämisessä, varsinkin pienten teiden varsilla on toinen toistaan mielenkiintoisemman näköisiä paikkoja. Enemmän pitäisi vaan lähteä summassa jonnekin ihanaan Suomeen :)

  VastaaPoista
 4. Apocalyptican konsertti oli varmasti hieno Olavinlinnassa. Sopii niinhin puitteisiin. Olen mennyt Olavinlinnassa naimisiin :) Kyllä Suomi on kesäaikaan parhaita lomamaita, talven räntäsateessa on parempi lomailla etelän maissa.

  VastaaPoista
 5. Virpi: Kyllä voi olla, ettei mikään ikinä tule vetämään vertoja sille Ålesund-Oulu ajelulle... ellei tehdä jotain vastaavaa uusiksi! :D

  Pingviini: Kiitos! :) Kyllä tosiaankin pitäisi enempi kiertää kotimaata ja summassa vaan jonnekin... edes netistä ei löydä niitä kaikkia ihania paikkoja, mitä omassa kotimaassamme voi nähdä.

  VastaaPoista
 6. Trina: Oi, Olavinlinna on varmasti hääpaikkana yksi ihanimmista!

  Talvella pitää lähteä Pohjois-Suomeen nauttimaan pakkasista ja lumesta! :)

  VastaaPoista
 7. Huh, miten en ole tähän vielä kommentoinut mitään! Ihana reissu oli, kiitos vaan vielä seurasta :) Tunnelmat palaavat mieleen noita kuvia katsellessa. Se teepaikka täytyy joskus vielä löytää aukioloaikaan!

  Lennu

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit