Neljän Taviksen illallinen XXI - Kalakierroksen 1. kattaus

Huhtikuussa lähti Tavis-illallisemme uusi kierros liikkeelle ja minähän olin joukon ensimmäinen illallisen emäntä. Tällä kertaa olimme päättäneet, että kierroksella on teema: Kala! Olipas aivan mahtava suunnitella tätä kalakierroksen menua. Ja tällainenhan siitä sitten tuli...

Katettu pöytä odottaa tavis-porukkaa ja kissa rentoutuu sohvalla.
Illallisen alkuvalmistelut piti aloittaa jo edellisenä päivänä mm. kuningasravun jalkojen keittelyllä ja savoyardi-keksien leipomisella. Patonki valmistui illallis-päivänä, koskapa leivän tulee minun mielestäni olla tuoretta!

Savoyardi-keksit.

Keitetyt kuningasravun koivet odottamassa perkaamista.
Ranskalaista patonkia ja rucolaa.

 Alkuruuaksi valmistin oman muunnelman Toast Skagenista. Itse leivotun patongin päällä seos, jonka tein keitettyistä kuningasravun koipilihoista, ranskankermasta, punasipulista, tillistä ja muista mausteista. Juomana alkoholitonta rose-viiniä (oli yllättävän hyvä viini!).


Toast Skagen norjalaisittain.

Pääruuaksi valmistin dukkah-paneroitua siikaa ja lisänä tomaatti-mozzarella-salsaa ja rucolaa vähän koristeena. Tätäkin ruokalajia tein ihan ensimmäistä kertaa ikinä ja oli kyllä hyvää. Teen varmasti uudestaan!

Pääruoka lautasella.

Jälkiruuaksi tarjoilin Tiramisua. Savoyardi-keksitkin tein itse. Suosittelen, keksien teko oli helppoa ja niitä tuli kerralla aikamoinen määrä :)

Tirami su.

Olipas ihana ilta, niinkuin aina. Ystävättäriltä sain ihania tuliaisiakin, niinkuin aina :) 


Tässä saamani ihanat tuliaiset ystävättäriltäni.

Useasti illan päätteeksi tuumimme, miten mahtavia nämä meidän tavis-illat ovat. Aivan ihanaa piristystä tavisten arkeen :) Puhumattakaan siitä, miten hyviä ystäviä meistä on näiden päivällisten myötä tullut.

PS. Ruokaohjeet postailen tuonnempana erikseen!

Kommentit

  1. Sää olit tämän illallisen jälkeen muuttamassa Kemiin, muistan kun pohdittiin, miten saadaan illalliset järkättyä. Mutta kun tahtoa on, niin eipä ollut ongelma järjestää yhteistä aikaa Kemi -aikanakaan :)

    VastaaPoista
  2. Niin olin, viimeinen viikko Oulussa oli menossa. Ihana että meidän tapaamiset ei ole loppuneet pienistä muutoksista huolimatta :) Nämä illat ovat arjen piristys, ehdottomasti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit