Neljän Taviksen illallinen XXIV - Kalakierroksen 4. kattaus

Elokuun alun tosi lämpimänä perjantai-iltapäivänä kokoonnuimme Satun luona. Aiheena Tavis-porukkamme illallis-tapaaminen ja kalakierroksen viimeinen eli neljäs kattaus.

Kaunis vaaleasävyinen kattaus kristallilaseineen.

Alkuruokana Satu tarjoilu meille aivan ihanan näköistä ja makuista avocado-juustosalaattia. Raikasta, mutta silti paljon makuja oli salaatissa. Ja lisänä oli tuoretta patonkia ja yrttistä tuorejuustoa. Juomana Sadulla oli kuplivaa kuusenkerkkä-juomaa, joka on kyllä aivan ihana alkoholiton juhlajuoma.

Alkusalaatti tarjoiltuna kauniilla lasilautasilla.

Koska kyseessä oli kalakierros, pääruokana oli sitten sitä kalaa. Oikein suuret kuhafileet oli päällystetty aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla tahnalla ja kiedottu prosciutto-kinkkuun. Ihanan makuinen annos ja vaikka emäntä itse mietti onko annos turhankin suolainen, mutta kuumana kesäiltana pieni suolaisuus tuntui vain oikein tervetulleelta. Itse ainakin tykkään, että kalaruuissa pitää olla riittävästi suolaa, että maku tulee paremmin esille.

Pääruokana kuhaa ja sivusalaattina rucolaa.

Pääruuan voimakkaille mauille ja suolaisuudelle oli aivan ihana vastakohta jälkiruoka, joka oli hieman kirpsakkaan ja makean raikas yhdistelmä: Raparperi-vaniljavaahto. Tämä oli oikein ihanaa ja kuulemma helppo valmistaakkin, joten kotimatkalla piti kurvata kaupan kautta, koska tämä menee kokeiluun pikimmiten :)

Jälkiruoka kristallimaljassa.

Päivällisen päätteeksi siirryimme takapihan aurinkoiselle terassille, missä kilkuttelimme puikkoja, neuloimme ja virkkasimme ja tietenkin juttelimme kuulumisia.

Ihana juoma kuumana kesäiltana.

Tuliaisiksi Satulle vein tee se itse-paketin, joka sisälsi tee se itse-raakasuklaa-tarvikkeet.

Tuliaiset Satulle.

Näiltä taviksilta sain myös itse kahdet eri tuliaiset! Lennu oli käynyt kesällä virossa ja toi kaikille teetä, karkkia ja ihanan Pentikin biohajoavan kulhon! Pingviini taas oli käynyt mökkeilemässä ja tuonut mökin ilmeisestikin ihanan satoisasta puutarhasta kurpitsoita ja avomaankurkkuja! Ihanaa, ei voi muuta sanoa.

Saamani tuliaiset.


Tämä kalakierros päättyi siis tähän Satun herkulliseen illalliseen. Uusi tavis-illallis-kierros alkaa taas alusta ja päätimme valita uuden teeman. Tällä kertaa jokainen saa valita itselleen jonkun maan, jonka ruokakulttuurin mukaista ruokaa sitten valmistaa. Minun vuoro tulee ensimmäisenä, IIK!! :)

Kommentit

  1. Nämä oli todellakin herkkuja! Kaikki tavis-ystäväni ovat aina loihtineet mitä ihanammat herkut tarjolle, ei aina malttaisi odottaa seuraavaa kertaa (paitsi että ensi kerta jännittää, kun on taas minun vuoro!).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit