Kukkakaali-pekonipasta

Viikonloppuisin tulee tehtyä kunnon ruokaa, koska silloin poikani on kotona käymässä, armeijasta lomailemassa :) Viime lauantaina valmistin Pirkka-lehdestä löytämääni ohjetta mukaillen kukkakaali-pekonipastaa.

Pekonia tulee ostettua aika harvoin, vain n. kerran puolessa vuodessa. Jotenkin se on vain sellainen raaka-aine, jota ei paljon tule käytettyä. Mutta tähän ruokaan se sopi erittäin hyvin ja tämä oli mielestäni oikein maistuva arki-ruoka. Pakaste-kasviksiakaan ei tule yleensä ostettua, kun tuoreet on niin paljon parempia, mutta koska lähikaupassa ei ollut tuoretta kukkakaalia, täytyi tyytyä pakastettuun. Tällä samalla ohjeella voi kyllä tehdä tuoreitakin kukkavihanneksia käytettäessä. Kokeilkaa!



Kukkakaali-pekonipasta (5-6 annosta)

n. 7 dl pennepastaa (täysjyvä)
2-3 l vettä
2 tl suolaa
2 pss (n. 500 g) kukkakaalia (pakaste)
1 kpl parsakaalia (voi käyttää myös pakastettua)
2 pkt pekonia
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa
n. 5 dl keitinlientä
2-3 viipaletta vaaleaa (voi olla parikin päivää vanhaa, ei haittaa)
vähän ruokaöljyä uunivuoan voiteluun
vähän juustoraastetta

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä n. 6 min. Jos käytät pakasteita, lisää kukkavihannekset ja jatka keittämistä vielä 4 min. Jos käytät tuoreita, leikkaa kukkavihannekset suupaan kokoisiksi nupuiksi ja höyrytä al dente (n. 4 min). Siivilöi pasta ja vihannekset (yhdistä pasta ja kukkakaalit, mikäli käytit tuoreita ja kypsensit ne erikseen), säästä osa keitinliemestä.

Leikkaa pekoni pienemmiksi suikaleiksi ja paista kuumassa paistinpannussa rapeaksi. Kaada pekoni talouspaperin päälle odottamaan ja lisää pekonin paistinrasvaan paistinpannulle vehnäjauhot. Pyörittele hetki ja lisää sitten keitinlientä vähitellen koko ajan sekoitellen, kunnes "kastike" on sopivan paksuista (saa olla aika vetistä tässä vaiheessa). Lisää lopuksi hienonnettu valkosipuli sekä sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää ruskistetut pekonit kastikkeeseen.

Kaada juusto-pekonikastike pastan ja vihannesten joukkoon ja sekoita. Kaada sitten koko komeus voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle leivän palasia ja vähän juustoraastetta.

Paista 225 asteisessa uunissa grillivastuksen alla n. 5 minuuttia, kunnes vuoka saa kauniin paistopinnan.

Kommentit

Suositut tekstit