Kesän juhlatarjoilut (myös vegaanisia ja gluteenittomia)


Alkukesästä leivoin sisareni vanhimman tyttären lakkiaisiin kakkuja ja nyt heinäkuussa oli vuorossa nuorimman tyttären rippijuhlat. Yhdessä juhlien tarjottavia mietittiin ja sushi oli suolaisissa ensimmäisenä toivomuslistalla. Sitä siis ja lisäksi "suomalaista sushia" eli palttoonappeja eri täytteillä. Makeana päätettiin tarjota perinteisen täytekakun sijasta erilaisia kuppikakkuja. Näin pääsin itsekin tekemään monenlaisia taikinoita ja kuorrutteita! Leipurin taivas!


Tässäpä kuvia, sekä linkkejä ohjeisiin, mitä käytin. Kaikki tarjottavat onnistuivat erinomaisesti ja olivat hyviä. Itse en tosin läheskään kaikkia makeita jaksanut maistella, mutta kyselin vähän kommentteja ja niiden perusteella totean, että hyvää oli ja hyvin maistui! Myös erityisruokavalioihin tein sekä gluteenittomia että vegaanisia kuppikakkuja.

Sushin tekoon löytyy ohjeet  esim. Tokyokanin sivuilta. Myös hifistelijän keittokirjasta löytyi erilaisten sushien tekoon hyvät ohjeet! Tein sekä kalalla että kasviksilla täytettyjä nigirejä ja lisäksi nigirejä kalifornialaisittain seesaminsiemenillä päällystettynä sekä lohimakeja.


Ida's cozy cornerista puolestaan nappasin ohjeen porkkalaan. Tätä on ollut tarkoitus valmistaa vaikka kuinka usein, mutta nyt vihdoin sain aikaiseksi, koska sisareni oli miettinyt myöskin porkkalan valmistamista! Porkkalan sekoitin maustamattoman tuorejuuston sekaan ja lisäsin hieman mausteita, jolloin sain sopivan täytteen palttoonapeille. Tein myös vegaanisia versioita käyttämällä Violifen maustamatonta tuorejuustoa, joka mielestäni on vegaanisista tuorejuustoista paras.

Toiset palttoonapit täytin meetvurstitäytteellä, jonka tein Pakkopullan blogista löytämälläni ohjeella vaihtamalla ruohosipulituorejuuston ruohosipuliin ja maustamattomaan tuorejuustoon. Koristeeksi laitoin palttoonapille ensin lehtipersiljan lehden ja täytteen siihen päälle.


Vegaanisia kuppikakkuja tein kahta erilaista. Molempiin löytyy ohjeet Kamomillan konditorian sivuilta. Tein sekä suklaisia että vaniljaisia kuppikakkuja ja päällysteeksi tein vaniljaisiin kakkuihin oreokuorrutteen ja suklaisiin kakkuihin tein vegaaniseksi muunnetun vaahtokarkkikuorrutteen vaihtamalla voin tummansiniseen Keijuun. Maustoin kuorrutteen toffeearomilla. Koristeeksi laitoin mansikoita ja sulatettua suklaata, sekä mintunlehtiä. Oreokuppikakut koristelin tietenkin oreokeksin palasilla.


Gluteenittomia kuppikakkuja tein niin ikään kahta erilaista. Molemmissa oli sama Kinuskikissan pikkuprinsessakakkujen pohja, vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen. Osan kakuista täytin Kinuskikissan ohjeen mukaisesti, mutta vadelmamarmeladin sijasta käytin lemoncurdia. Osan kakuista päällystin sitruunaisella kuorrutteella, johon sekoitin kermavaahtoa, maustamatonta tuorejuustoa, sokeria, vaniljasokeria sekä sitruunamehua ja vähän keltaista elintarvikeväriä.


Näihin mansikkaisiin kuppikakkuihin löytyi ohjeet niin ikään Kinuskikissalta! Pohjaksi leivoin ihanat mansikkamuffinssit, jotka kuorrutin mansikkaleivosten kuorrutteella. Nämä kakut olivat useammankin maistelijan mielestä ne parhaat! (tosin en usko, että kukaan pystyi maistelemaan kaikkia!)


Hifistelijän keittokirjasta löytyi ohje vaahtokarkkikuorrutteella kuorrutettuihin suklaakuppikakkuihin. Nuorimman juhlijan (10v.) mielestä nämä olivat juurikin niitä parhaita kaikista! Tosin kaikkia ei hänkään ollut jaksanut maistella.Oreokuorrutetta tuli sen verran runsaasti, että päällystin sillä (ja syötävillä kukkasilla) myös Kinuskikissan ohjeella leivotut seeprakuppikakut.Kuppikakkuja rivissä kahvipöydässä.Kommentit

Suositut tekstit