Varhaiskaalisalaatti (gluteeniton, maidoton)

Tänä keväänä koin ahaa-elämyksen. Olimme menossa poikani luo päivälliselle ja kysyin pojaltani, että voinko ostaa salaattipohjaksi varhaiskaalia, koska itse pidän sen rakenteesta ja mausta myös. Poikani tähän tuumasi, että hän tykkää kaalista paljon enemmän kuin jostain jääsalaatista tms. perus-salaateista. Mitä ihmettä?!?! Miksi tätä arvokasta tietoa on minulta kaikki nämä vuodet pimitetty! No, tämän jälkeen on kaalikerä päätynyt ostoskoriini vähintäänkin kerran viikossa. 

Juuri nyt varhaiskaalit ovat parhaimmillaan, joten mikäs sen ihanampaa, kun sujauttaa kaalia vähintäänkin salaatteihin. Toki myös lämpimissä ruuissa tämä raaka-aine on loistava, mutta jostain syystä nämä helteet innostavat tekemään ruuaksi salaatteja lähes jokainen päivä. Tätä salaattia valmistimme myös juhannuksena ja ah, ihastuimme ikihyviksi! Ihan kaikkia aineksia ei kaapista löytynyt, joten vähän muutimme reseptiä. Lisäsimme myös kastikkeen määrää puolella, koska tuntui, että kosteutta voisi olla hieman enemmän. Alla oma versioni reseptistä. Alkuperäinen ohje on jälleen kerran Soppa365-sivustolta.

Varhaiskaalisalaatti 
(usealle kevyeksi lounaaksi esim. raejuuston tai kanafileen kera tai vielä vähän useammalle lisäkkeeksi eli 4-8 hengelle)

Salaattiin:
1 pienehkö varhaiskaali n. puolen kilon kaali, joten kaalia salaattiin jää n. 400 g)
1-2 porkkanaa
200 g nuudeleita (jos gluteeniton, valitse esim. riisi- tai tattarinuudelit) 
(+ suolaa ja vettä keittämiseen)
1 dl suolapähkinöitä
1-2 tuoretta chiliä tai kuivattua/jauhetta/kastiketta oman maun mukaan
(itse laitoin n. 1/2 tl jauhettua cayennepippuria)
1 puska korianteria
(alkuperäisessä reseptissä oli myös 3/4 dl paahdettuja seesaminsiemeniä, voit halutessasi lisätä nämä salaattiin)

Kastikkeeseen:
2 1/2 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
3 rkl valkoviinietikkaa (tai riisiviinietikkaa)
1/2 - 1 limen mehu (n. 2-3 rkl)
1 1/2 rkl soijakastiketta
n. 1 tl suolaa

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan muun salaatin valmistelun ajaksi.

Sekoita salaattikulhossa salaattikastikkeen ainekset. 

Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja porkkana ohkaisiksi tikuiksi. Hienonna korianteri. Viipaloi chili ouiksi viipaleiksi mikäli käytät tuoretta. Jauhetut/kastikemuotoiset voi sekoittaa kastikkeen joukkoon. 

Rouhi suolapähkinöitä vähän pienemmiksi. Laita kaikki salaattiainekset salaattikulhoon salaatinkastikkeen sekaan ja hämmentele kaikki hyvin sekaisin. 

Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähän aikaa ennen tarjoilua, tai jopa vähän pidempäänkin. Tämä salaatti on erittäin hyvää vielä seuraavanakin päivänä.


Kommentit

Suositut tekstit