Poro-leipäjuustokeitto

Marttojen keittokurssilla marraskuussa teimme useita erilaisia keittoja ja yksi niistä oli tämä "Lapin muorin keitto" eli poro-leipäjuustokeitto. Tämä jos mikä on pakkaspäivänä todella ihana ruoka tuoreen ruisleivän kera. Olen valmistanut tätä keittoa nyt jo kaksi kertaa kuukauden aikana, koska tämä on vaan niin hyvää!

Marttojen keittokurssilta saimme mukaan reseptivihkon Lusikka soppaan! Kyseisen niteen keittoja tulee varmasti kokattua muitakin, ainakin kurssilla valmistamamme keitot olivat kaikki todella hyviä! 


Poro-leipäjuustokeitto (n. 4:lle)

300-400 g poronkäristyslihaa

1 sipuli

25 g voita tai margariinia

1 pkt (250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa (viherpippuri tai vahva, toki "perus" käy yhtä hyvin)

1-1 1/2 l liha- tai kasvislientä

3-5 isohkoa perunaa lohkoina

(5 katajanmarjaa)

1 tl mustapippuria

1/2 rkl soijakastiketta

200 g leipäjuustoa kuutioina

persiljaa tai lehtipersiljaa

Sulata kärsitysliha kuumassa padassa tai paistinpannussa. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja voi. Anna lihan ruskistua ja sipulin kuulottua. Jos käytit paistinpannua, kaada ruskistettu liha ja sipuli tässä vaiheessa kattilaan.

Lisää lihaliemi, kuoritut, lohkotut perunat, mustapippuri ja soijakastike (sekä katajanmarjat, jos sinulla niitä sattuu olemaan, minulla ei ollut, hyvää tulee ilmankin).

Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää sitten kattilaan sulatejuusto pieninä paloina ja anna sen sulaa. 

Ripottele lopuksi leipäjuustokuutiot kuumaan keittoon ja sekoita. 

Viimeistele keitto persiljasilpulla. Tarjoa lisänä tuoretta ruisleipää.

Kommentit

Suositut tekstit