NTI IX: Neljän Taviksen illallinen

Sunnuntaina 25. maaliskuuta kokoontui meidän tavis-porukkamme jo yhdeksättä kertaa! Kolmas illallis-kierros käynnistyi ja minun vuoroni oli toimia emäntänä. Tämä lopputalvi on ollut todella kiireistä ja välillä aika raskasta, joten aika helpon kautta mentiin tällä kokkailukierroksella. Mutta erittäin mukava ilta meillä oli joka tapauksessa!

Tuliaisista en edes ehtiyt ottaa kuvaa.. monenlaista suklaata ja herkkua sain :) Teemana oli alun perin tarkoitus olla Pääsiäinen, mutta kaupasta ei sitten löytynytkään esim. kokonaista lammasta muuta kuin Uuden-Seelannin tuontina, joten ostin MeriLapin karitsan jauhelihaa ja sitä myöten menu sitten rakentui.

Linssikeitto.
Illallisen aloitimme linssikeitolla, johon löytyy ohje jo blogistani.

Lammashampurilainen.

Pääruuaksi lammashampurilaisia, jotka on kasattu yrttisämpylöistä ja karitsanjauhelihapihveistä kera turkkilaisen jugurtin ja tomaatti- ja sipulisiivujen, sekä tuoreella timjamilla maustettuna. Näihinkin ohje siis täältä aiemmasta postauksestani. Lisäkkeenä oli sekoitus vihreitä salaatteja, joiden sekaan sekoittelin kastiketta Pastanjauhajien ohjetta noudatellen. Tämä oli todellakin hyvä salaatinkastike, kannattaa testata!

Sitruuna-marenkipiirakka.

Jälkiruoka oli täysin uusi tuttavuus, sitruuna-marenkipiirakka. Ihanan sitruunainen ja makea piiras. Poikani mielestä jopa hieman liiankin sitruunainen ja makea, mutta itse makealle persona tykkäsin tästä kovasti :) Alkuperäinen ohje Maku-lehden sivuilta.

Seuraavaa tavis-iltaa vietämme sitten Pingviinin luona :) Salaatinkastikkeen ja sitruuna-marenkipiirakan ohjeet lisäilen tännekin blogiin heti kun ehdin.

Oikein Hyvää Pääsiäistä kaikille!

Kommentit

  1. Missä se mämmi on?!?! =D

    VastaaPoista
  2. Mämmi on jääkaapissa :) Enpä ole tänä pääsiäisenä yhtään mämmiä maistellut, yhden roveen ostin, jonka poika on syönyt hyvällä ruokahalulla :)

    VastaaPoista
  3. Hauska idea tuo, neljän taviksen illalliset! Hienot tarjoilut olet saanut aikaan. Sitruuna-marenkipiirakka näyttää taivaalliselta...laitathan reseptiä kiitos!

    VastaaPoista
  4. Anna: Nämä meidän illat ovat kyllä ihan huippuja. Nyt, lähes vuoden jälkeen aloittamisesta, on ihan uskomatonta, että ensimmäisellä kerralla emme tunteneet toisiamme paljon yhtään. Vuoden kuluessa meistä on tullut oikein hyviä ystäviä keskenämme :)

    Sitruuna-marenki-piirakan resepti tulee lähiaikoina kyllä, lupaan :)

    VastaaPoista
  5. Oijoi, tämäkin oli vielä kommentoimatta, vähän olen jälkijunassa :) Ihanaa oli ja voi että nuo ruuat olivat hyviä, kiitokset vielä näin jälkikäteen! Kyllä tämä tavisjuttu oli aivan huippuidea!

    VastaaPoista
  6. Lennu: Mulla on viime aikoina laahannut sekä kommentoinnit että päivittelyt jälkijunassa. Mutta jospa tämä tästä :) Kiitos itsellesi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit