Suvin linssikeitto

Mielessäni on ollut jo jonkin aikaa tehdä linssikeittoa, jonka ohje löytyi Suvin blogista. Keskiviikkona tätä siis töistä tultuani tein ja tämä oli jotain aivan uskomattoman ihanaa. Kannattaa kokeilla kaikkien, jopa teidänkin, jotka ette kookoksesta tykkää... tästä tuli yksi suosikkikeitoistani heti kerralla. Kiitos Suville ohjeesta! :) Muutamia pieniä eroja alkuperäiseen, kirjoitin ohjeeni sen mukaan, alkuperäinen ohje löytyy Suvilta.

Linssikeitto (3:lle)
2 dl punaisia (luomu)linssejä
2 (luomu)sipulia
1 (luomu)valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 prk (400 ml) (luomu)kookosmaitoa
50 g (luomu)tomaattipyrettä
1 rkl (luomu)auringonkukkaöljyä
n. 5 dl vettä
2 tl (luomu)paprikajauhetta
n. 1 tl currya (suolatonta. Minun curry-jauhe on aika tulista, joten kannattaa maistella keittoa välillä. Curryissa on isoja eroja)
n. 1 tl ruususuolaa

Kaada kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppua hetki, mutta älä ruskista. Lisää mausteet: hienonnettu chili, curry, tomaattipyre ja paprikajauhe, sekoita. Lisää sitten kookosmaito ja osa vedestä ja kun seos alkaa kiehua lisää linssit ja suola. Keitä kannen alla pari kertaa sekoitellen kunnes linssit ovat kypsiä (n. 15 minuuttia). Lisää välillä vettä jos tarvitsee, mutta keitto saa olla aika sakeaa (ainakin minun mielestäni).

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Tämä maistuu varmasti myös lapsille, oma poikani tykkäsi tästä tosi paljon. Pienemmätkin lapset varmasti tykkäävät, kunhan on tarkkana chilin ja curryn kanssa.

Kommentit

  1. Kuva ei suostunut aukeamaan (ruuhkaa verkossa?), mutta ohjeen mukaan vaikuttaa herkulliselta. Voisi kai laittaa jotain lihaa, jos haluaa lihaisempaa. Kävisiköhän jauheliha tai broileri?

    Toivon mukaan tämä kommentti tulee perille... kun jotain häikkää nyt bloggerissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos siitä blogipalkinnosta =). Ihanalta kuulostaa tuo keitto - täytyy kokeilla heti, kun saan käsiini linssejä.

    VastaaPoista
  3. Piti tulla vielä takaisin, kun joskus täällä blogissa lupasit kertoa mistä on peräisin blogin nimi. En ole vielä löytänyt tuota kirjoitusta, vai oletko vielä tarinaa kertonutkaan? Kiinnostaisi tietää =)

    VastaaPoista
  4. Mä luulen tietäväni, mutten voi paljastaa ettei mene Marikalta kertomisen ilo. Täytyy katsoa pitikö veikkaukseni sitten paikkaansa..:)

    VastaaPoista
  5. Hyvä että kokeilit tehdä keittoa. Se on NIIIIN hyvää. Ja nopea tehdä. Varsinasta pikaruokaa. Olen tehnyt tuota myös tavallisesta ruokakermatsta ja lisännyt sitten sekaan kookoshiutaleita, tuli myös hyvää.

    VastaaPoista
  6. Täälläpäs olikin kommentteja, kiitos kaikille :)

    Trina: Minullakin oli viikonloppuna ongelmia bloggerin kanssa, ei aina suostunut tallentamaan mun kommentteja tai postauksia. Toivottavasti toimisi jo? Tuohon keittoon varmasti kävisi jokin lihakin lisäksi, ehkäpä broilerin jauheliha? Siitä voisi tehdä pikkuruisia lihapullia ja lisätä ne lopuksi keittoon.

    Virpi: Tämä keitto tosiaan on kokeilemisen arvoinen. Teinpä myös postauksen tuosta blogin nimestä :) Kiitos vaan muistutuksesta!

    Cashmoney: Veikkaus taisi osua osittain oikeaan :)

    Suvi: Kiitos vielä keitto-ohjeesta, tämä tosiaan oli valtavan hyvää. Kiitos myös variointi-ideasta, pitääpä kokeilla tuotakin jos joskus ei ole kookosmaitoa (vaikka meillä taitaa olla sitä useammin kaapissa kuin ruokakermaa ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit