Musiikillinen elämys

Hyvä ystäväni pyysi minua mukaansa Elojazz-tapahtumaan. Lupauduin hieman epäillen, koska en ole ikinä oikein jazz-musiikkia kuunnellut ja mielikuvani jazzista ovat sellaiset, että musiikki on hyvin omituista ja vaikeasti lähestyttävää "kaaosta". Ystävättärelläni oli liput perjantain Elojazzien avajaiskonserttiin Oulun aittatorilla ja sinne siis pyöräilimme perjantaina alku-illan mukavassa säässä.

Lisa Mårtensson & Dirty Harry's Rock'n Roll Big Band
Illan ensimmäinen esiintyjä oli Dirty Harry's Rock'n Roll Big Band solistinaan ruotsalainen Lisa Mårtensson. Eikä musiikki ollut mitenkään vaikeaa, päinvastoin! Oikein menevää ja mukaansatempaavaa musiikki oli ja solistilla oli kyllä oikein upea ääni.

Norrbotten Big Band & Dee Dee Bridgewater.
Illan pääesiintyjänä oli kolminkertainen Grammy-palkittu amerikkalainen jazz-laulajatar Dee Dee Bridgewater ja orkesterina toimi pohjoismainen Norrbotten Big Band. Aikamoinen lava-karisma Dee Deellä olikin ja upea ääni. Vaikka tämän kokoonpanon musiikki meni välillä sinne hienon ja liian vaikeasti käsiteltävän musiikin rajoille, oli kokemus kuitenkin erittäin positiivinen. Tykkäsin, oli todellakin mukava ilta ystävän kanssa.

DeeDee
Konsertin loputtua puoli kahdentoista aikoihin lähdimme pyöräilemään maisemareittiä kotiin ja ihailimme kaunista Suomen kesäyötä. Lähdenpä ehkä toistekin jazzia kuuntelemaan :)

Kommentit

  1. Elävä musiikki on ihanaa, olipa se melkein mitä tahansa. Melkein tarkoittaa jotain heavy metallia, se ei iske sitten millään.. Mutta muu, taitavasti soitettu musiikki koskettaa aina, vaikka ei juuri siitä genrestä niin ymmärtäisikään. Ilman musiikkia maailma olisi aika kuiva paikka.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä sinun kanssa Pingviini! Kyllä musiikki on ihanaa, sillä voi välittää niin paljon tunnelmia ja sanomaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit