NTI XII extended edition

Meidän ihana tavis-naisten illallisporukka kokoontui nykyisellä kokoonpanolla nyt viimeistä kertaa. Taru muuttaa Keski-Suomeen opiskelujen perässä, joten erityistilanteen vuoksi lähdimme syömään kaupungille.

Sää oli aivan ihanan lämmin ja kesäinen ja aloitimme tavis-illan Oulun torinrannasta, jossa istuimme hetken terassilla jutellen ja miettien minne suunnistaisimme syömään. Koska sää oli niin kaunis, ruokapaikalle oli yksi ainoa vaatimus: pitää saada syödä ulkona! Loppujen lopuksi Oulussa ei taida olla kovin montaa ruokapaikkaa, jossa voi syödä terassilla... Mutta ainakin Ravintola Istanbulissa voi ja koska siellä ei seurueestamme ollut käynyt aikaisemmin kuin Pingviini, päätimme mennä kokeilemaan millaista ruokaa paikassa tarjoillaan.

Jokainen tilasimme eri ruokia, itse päädyin tilaamaan pääruuaksi päivän kalan (joka oli lohta).


Alkuun pöytään tuotiin uunikuumia naan-leipiä ja maustevoita.


Lohi oli todella hyvää, lisukkeena valkosipuliperunoita sekä uunikasviksia.


Jälkiruoaksi tilasin halva-jäätelöä. Aivan ihanaa oli sekin ja mikäs sen parempi tapa päättää kaunis kesäilta, kuin syömällä jäätelöä :) Myös muut seurueemme jäsenet pitivät omista ruoka-annoksistaan, joten tätä paikkaa voimme varmasti suositella. Hinnaltaan Istanbul ei kylläkään ole ihan halvimmasta päästä. Pingviini tarjoutui tiskaamaan ja kun tarjoilija toi laskut, hän tuumi, että viikon taikinat pitäisi alustaa, että siinä olisi työnsarkaa... no, me kuitenkin maksoimme kiltisti laskut :)

Pingviini oli liikenteessä bussilla ja koska meillä oli hetki aikaa ennen seuraavan bussin lähtöä, teimme kierroksen Makuunissa, mistä osa osti karkkia ja Makuunin kassa-tyttö otti meistä vielä yhteis-kuvan, kun sitä pyysimme :) Sitten Pingviini lähti omille teilleen kohti bussi-pysäkkiä ja me muut lähdimme kävelemään kohti torinrantaa, minne olimme jättäneet auton. Illan loppuhuipennus tapahtui kävellessämme, koska kengästäni irtosi korko! :D


Mitä tästä opimme? Köyhällä ei ole vara ostaa halpaa. Laatu maksaa, mutta tulee pidemmän päälle halvemmaksi.

Seuraavalla kerralla Tavis-porukkamme kokoontuukin sitten uudella kokoonpanolla. Taru säilyy porukkamme kunnia-jäsenenä ja toivottavasti vierailee meidän illallisilla vielä jatkossa mahdollisuuksien mukaan.


Kommentit

 1. Ihana tavisteluilta meillä oli! Voi noita kenkiä, mullakin on jossain se kuva, yritän muistaa laittaa tulemaan.

  VastaaPoista
 2. Huippu tuo kenkäkuva! :) Onneksi ei käynyt nilkoille samoin...

  En muuten ollut minäkään käynyt ennen Istanbulissa, kuullut vain paljon hyvää. Kohta taas tavistellaan! :)

  VastaaPoista
 3. Lennu: Oli kyllä ihanaa ja vähän haikeaa, kun Taru lähti. Kengälle tosiaan kävi köpelösti... mutta johan noilla tuli tälle kesälle asteltuakin (mm. siellä Olavinlinnassa :)

  Pingviini: Joo, onneksi ei nilkat pyörähdelleet :D Hyvää ruokaa saatiin ja aivan mahtavaa huulenheittoa oli sulla ja sillä tarjoilijalla :D

  Reilun viikon päästä sitten sinun luona! Jipii! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit