Uusi vuosi, uusi elämä

En ole tapani mukaisesti tehnyt uudenvuoden lupauksia, koska olen sitä mieltä, että jos elämässään haluaa jotain muuttaa, on se muutos tehtävä juuri sillä hetkellä kun se tarpeelliselta tunutuu. Toki uuden vuoden lupaukset on hyvä asia, jos ne innostavat johonkin itselle tärkeään mutokseen, joten en arvostele ketään, joka lupauksia on tehnyt.

Itselläni uuden vuoden vaihtumiseen sijoittui yhden uuden elämänvaiheen alku: sain juuri ennen joulua kuulla, että minut on valittu kurssille ja kurssini alkoi tämän viikon alussa. Olin koko joulun aivan ihastuksissani tästä elämäni uudesta käänteestä ja nyt, ensimmäisen kurssiviikon jälkeen, olen suunnattoman innostunut kaikista uusista asioista, joita olemme kurssilla alkaneet opetella. Kurssi on erittäin tiivis, tietoa ammennetaan niskaan uskomattomalla tahdilla, mutta tämä on ihanaa. Kurssilla on minun lisäkseni 15 muuta ihmistä, tarkemmin sanottuna miehiä kaikki loput. Puolet ovat aivan vasta valmistuneita (insinöörejä olemme siis kaikki, hieman eri aloilta), osa kurssilaisista on noin minun ikäisiä ja muutama on vanhempi.

Kesäkuusta saakka olen ollut työttömänä ja välillä oli parikin työtä tulossa, yksi jo neuvottelujen astella, mutta nyt olen sitä mieltä, että se oli vain minun onni, ettei nuo työt toteutuneet. Kesällä tein muutamia pieniä keikkatöitä: kaverille peltikaton maalausta ja eräälle pitopalvelun omistavalle ystävälle muutaman pitopalvelu-keikan. Kesä meni kyllä äkkiä puuhaillessa, reissutessa ja oleillessa. Syksy alkoi vilkkaasti harrastusten parissa ja vaikka jonkin verran töitä koitin hakea, ei mikään tärpännyt. Joulukuussa menin sattumalta yhteen tiedotustilaisuuteen, jossa kerrottiin tästä kurssista ja siinä se oli! Heti kotiin päästyä aloin kirjoittaa hakemusta ja päivittää CV:tä. Enkä koskaan aikaisemmin ollut edes ajatellut, että voisin kyseiselle alalle alkaa opiskella! Mutta ainakin ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen olen vakuuttunut, että tämä on minun juttu.

Kevättalvi kuluu siis koulunpenkillä: joka arkipäivä klo 8:30-15. Huhtikussa on viikon loma ja sen jälkeen alkaa työharjoittelu, joka kestää heinäkuun puoliväliin. Tämän jälkeen kurssilaiset toivon mukaan työllistyvät harjoittelupaikkoihinsa. Ainoa miinus-puoli tässä on se, että näitä töitä ei ole Oulussa, joten jonkinlainen keikkatyöläisenä kulkeminen alkaa keväällä. Näkee sitten minne suuntaan työt vievät: aika varmasti pohjoisen suuntaan (jopa Jäämerelle saakka!), mutta Itä-Suomi/Kainuukin on ihan mahdollinen..

Jännityksellä odotan jo uuden opiskeluviikon alkua. Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan...

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Kommentit

 1. No, nyt kyllä alkoi heti kiinnostaa kovasti, mihin olet ryhtynyt /ryhtymässä! :) Mahtavalta kuullostaa aina, kun joku löytää sen "oman jutun". Onnea!

  VastaaPoista
 2. :D Kaivosteollisuutta opiskelen. Vaikka viimeisen vuoden aikana tuo ala onkin ollut Talvivaaran vuoksi huonossa valossa, mutta pääsääntöisesti Suomen ja Pohjoismaiden kaivokset toimivat kyllä vastuullisesti siinä missä mikä tahansa muu teollisuuden ala. Lisäksi tulevaisuudessa Suomessa tulee olemaan aika monta kaivosta enemmän kuin nyt... vaikka nytkin niitä on n. 50 (aika yllätys tuo oli minullekin, mutta niinhän se on että kun hommat hoidetaan hyvin niin eipä siitä uutisiakaan kirjoiteta).

  Kiitos onnitteluista. Olen kyllä innoissani opiskelusta ja tulevasta :)

  VastaaPoista
 3. Minä arvasin että kaivosteollisuudesta on kyse ennen kuin luin kommenttisi. Hyvä valinta sillä siellä on töitä Pohjois-Kalotin alueella seuraavat 30v.
  Good for you !

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta kommentista! Työnäkymät on kyllä ihan hyvät ja vaikka alaa olen opiskellut vasta muutaman naurettavan päivän, mutta valtavan monia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia työtehtävien suhteen löytyy. Olen kyllä muuttanut omaa suhtatumistani ja käsitystäni kaivostoiminnasta aivan täysin näiden muutaman päivän aikana (siis ihan oikeasti joku tuttavistani on lullut, että menen sinne lapiolla hiekkaa kaivamaan :D

  VastaaPoista
 5. Elämä vie eteenpäin ja kun yksi ovi sulkeutuu avautuu seuraava:)
  Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa on aloittaa uutta ja mielenkiintoista! Eikun tsemppiä koulupäiviin :)

  Lennu

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pirjo ja Lennu! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit