Neljän Taviksen illallinen XXVI - Maakierroksen 2. kattaus: Venäjä

Tavis-porukalla kokoonnuimme lokakuun lopussa Pingviinin luona maa-kierroksen toiseen kattaukseen. Ruoka-maaksi Pingviini oli valinnut Venäjän. Mahtavaa! Ruoka-ohjeita ja tietoa venäläisestä ruokakulttuurista Pingviini oli saanut venäläiseltä ystävättäreltään ja tämän äidiltä! Saimme siis maistella aivan aitoja makuja ja osa ruuista oli valmistettu "salaisten" sukureseptien mukaan, vau!Alkuun tunnelmakuva keittiön sivupöydältä, jossa oli esillä venäläisen keittön keittokirja ja jälkiruoka-babat.


Illan emäntä oli todellakin perehtynyt aiheeseen ja tiesi vaikka mitä yksityiskohtia venäläisestä keittiöstä ja ruokatavoista! Ehtaa ja aitoa Vodkaa oli tietenkin tarjolla, mutta sitä ei koskaan kuulemma nautita paljaaltaan, vaan aina jonkin ruuan kanssa.Alkuruuaksi saimme ihanaa borssikeittoa smetanan ja itse tehdyn ruisleivän kera! Tällainen tuhti keitto on mitä ihaninta kolean syksyisenä iltana. Pingviini oli tehnyt leivän tätinsä kanssa mummolansa pirtissä, käyttäen oikeaa taikinajuurta ja viereisellä pellolla kasvanutta ruista ja leivät olivat paistuneet suuren suuressa pirtin uunissa!Keiton ja ruisleivän kera tietenkin sitä vodkaa...


Pääruuaksi saimme lampaan- ja naudanlihasta valmistettua Vorschmakia, jonka maku oli todellakin kohdillaan, tykkäsin todella paljon. Lisukkeena saimme aidolla venäläisellä ohjeella valmistettua kaalisalaattia.


Pääruualla oli monta muutakin lisuketta: itse tehtyä perunasalaattia, suolakurkkua, punajuurta ja suolasilliä.


Vorschmakille kaveriksi saimme uuniperunaa, lautaselle kertyi reilu annos kaikista tarjolla olleista herkullisista lisukkeista. Vodkaakin taidettiin vähän hörpätä välissä...Päivällisen kruunasi jälkiruoka: Rommibaba-leivonnainen. Kuvassa olevasta ehdin jo haukata..

Ei jäänyt nälkä tämän päivällisen jälkeen. Syönnin päätteeksi meillä oli pantomiimi-kilpailu. Hulvattoman hauskaa! Koitimme esittää erilaisia ammatteja ja toiset arvailivat parhaansa mukaan. Todella hyvin arvaukset osuivat nappiin, jopa keinosiementäjän ammatti arvattiin alta aikayksikön :D

Kommentit

  1. Tuo Baba-kuvahan on kuin suoraan jostain lehdestä, ammattilaisen stailaamana. Juuri herkullisesti vähän haukattu ja pari murua aseteltuna houkuttelevasti lautaselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokonaisesta Babasta näppästyt kuvat olivat kaikki tärähtäneitä, tämä tilannekuva oli paras, kun olin jo ehtinyt haukata :) Baba oli kyllä herkullinen ihan syötynäkin, eikä vain kuvassa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit