Neljän Taviksen illallinen XXVII - Maakierroksen 3. kattaus: Ranska

Maakierroksen kolmas illallinen tarjoiltiin Lennun luona ja maa oli tietenkin Ranska! Lennu on oikea Ranskan asiantuntija, ainakin meidän Tavis-porukan mittapuulla, koska hän osaa kielen ja on asunutkin Pariisissa pari vuotta (aivan, ihanaa!!!). Teemana oli piknik pariisilaisittain, vaikka marraskuu olikin. Illan emäntä oli kattanut pöytään ihanan ranskalaisen kesäniityn ja emäntä oli itsekin kuin pariisitar!Viheriölle oli katettu kaikki ruuat piknik-tyyliin, alku- pää- ja jälkiruuat sulassa sovussa keskenään. 
Juomana taisi olla ranskalaista viiniä? :) Huomaan, että jokaisella Tavis-illallisella kuvaan Pingviiniä juomien kera... tässä taidonnäyte viinipullon avaamisesta.Alkuruokana söimme Croque Madamea, joka on ranskalainen paistettu kinkku-juusto-leipä, bechamel-kastikkeella ja "muffinssin" muotoon paistettuna. Olipas oikein hyvää! Tätä voisi itsekin tehdä joskus viikonlopun aamupalalla.


Piknikillä oli myös ihanan tuoreita ja raikkaita juustolla ja kasviksilla täytettyjä patonkeja.


Tarjolla oli myös juustoisia muffinsseja ja makeana palana ihania suklaisia palleroita ja ranskanpastilleja :)

Päivällisen jälkeen Lennun tyttären ystävä, pienen yllytyksen johdosta, esitti meille upean tanssinumeron! Tanssityyli oli lockingia ja tanssin pääteeksi mekin saimme oppitunnin muutamista tanssiliikkeistä. Tämä tanssi taisi olla meille hieman liian nopealiikkeistä, mutta hauskaa riitti yllin kyllin joka tapauksessa. Mahtavia tuollaiset nuoret, jotka jaksaa tämmöisiä vähän vanhempia tätejä viihdyttää ja uskon että heilläkin oli aika hauskaa (meidän kustannuksella :) ).


Kommentit

  1. Juu, näkyy olevan minä + viinakset :D Tässä illassa taisi olla ohjelmanumerona myös tuon viinipullonavaajan hankkiminen, että pullo saadaan auki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ei voi mitään, sinä vaan taidat olla kaikkein kuvauksellisin meidän Taviksista, joko viinaksilla tai ilman ;) Totta tosiaan, se viinipullonavaaja... mutta nyt Lennulla taitaa jo olla oma?! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit