Mustapapuquesadillat (vegaaninen)

Ihan hirveä nälkä iski jo ennen kauppaan menoa, joten piti keksiä jotain supernopeaa ruokaa. Tämä tarkoitti käytännössä siis alle puolessa tunnissa valmistuvaa sapuskaa. Netistä löytyi luotto-vege-bloggaajan Elina Innasen Chocochili-blogista mustapaputäytteellä täytettyjen quesadillojen ohje, joten tällä lähdettiin liikenteeseen! Ihan hitusen tuunasin määriä ja ensi kerralla lisään vielä mausteita vähän enemmän. Muuten oli erinomaisen hyvää, myös lihansyöjien mielestä! Jos ei ole pakko olla vegaanista, voi juustoraasteena käyttää melkeinpä mitä vain juustoraastetta.


Mustapapuquesadillat (4:lle)


Täyte:
2 prk kypsiä mustapapuja
200 g maissinjyviä (tölkistä)
1 kypsä avocado
1 limen mehu (sitruunakin käy, silloin n. puolikas)
1 pieni sipuli (tai pari kevätsipulin vartta)
n. 150 g vegaanista juustoa raasteena (minulla oli Porlammin Gouda vuustoa)
1-2 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1 puska korianteria
(chiliä oman maun mukaan)

Lisäksi:
8 kpl tortillalettuja (maissi- tai vehnätortilloita)
1-2 rkl rypsiöljyä

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi avocado. Hienonna myös tuore korianteri.Valuta ja huuhtele mustapavut ja kaada kulhoon. Muussaa papujen rakennetta rikki haarukalla. Lisää sekaan avocado ja  soossaa myös avocadon rakennetta rikki. Massaan saa jäädä kuitenkin rouheutta, ei tarvitse olla sileää massaa! Lisää seokseen hienonnettu sipuli ja korianteri, maissinjyvät, juustoraaste sekä kaikki mausteet. Purista sekaan limen (sitruunan) mehu. Sekoita massa käsin/lusikalla. Maista ja mausta tarvitaessa lisää.

Kaada kuumalle paistinpannulle hieman rypsiöljyä. Laita pannulle tortillalettu ja levitä letulle 1/4 täytteestä ihan reunoille saakka tasaiseksi kerrokseksi. Laita täytteen päälle sitten toinen tortillalettu ja painele vähän. Paista 1-2 minuuttia ja käännä sitten kattilankantta tai lautasta apuna käyttäen quesadilla toisin päin ja valuta takaisin pannulle. Paista toistakin puolta hetken aikaa, että tortilla saa väriä. Valuta quesadilla sitten leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä 4-6 osaan. Tarjoa välittömästi. Paista loput quesadillat samalla tavalla.

Kommentit

Suositut tekstit