Helppoa arkiruokaa - lohi-kukkakaalivuoka

Menin tänään työpäivän jälkeen kauppaan ilman pienintäkään ajatusta mitä tänään syötäisi. Otin kaupan sisäänkäynniltä mukaani uusimman Ruoka-Pirkka (Marraskuu 2010) lehden ja selailin siinä kaupan käytäviä kävellessäni. Tässä lehdessä olikin tosi monta ihanan näköistä ja kuuloista ohjetta. (vink, vink, jos K-kauppaan satutte eksymään). Kalatiskillä idea alkoi muotoutua, koskapa saatavilla oli villiä kirjolohta. Kirjolohi lähti mukaani, samaten kuin kukkakaalia ja kylläpäs näistä aineksista syntyikin vallan mainio arkiruoka! Muutaman pikku muutoksen tein alkuperäiseen ohjeeseen, alla oma versioni.

Lohi-kukkakaalivuoka (4:lle)


1 kirjolohifile (n. 500-700 g)
(ruususuolaa)
mustapippuria
(luomu) tilliä (tuoretta tai kuivattua)
1/2 suuri (luomu) kukkakaali (n. 400-500 g)
1/2 - 1 tl (luomu) Herbamare-yrttisuolaa
1 tlk (luomu) ruokakermaa
1 pieni (luomu) sipuli
1 (luomu) valkosipulinkynsi

Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Fileroi kala, mikäli kala on kokonainen (nahka voi jäädä paikoilleen ja kylkiruodotkin lähtevät helpoiten kypsästä kalasta).

Levitä uunivuoan pohjalle kukkakaalinpalat ja pilkotut sipulit. Ripota päälle vähän Herbamare-yrttisuolaa. Kaada vuokaan vielä ruokakerma. Laita sitten päällimmäiseksi kalafile, nahkapuoli ylöspäin.

Paista 200 asteisen uunin keskitasossa 30 minuuttia.

Poista kypsästä fileestä nahka ja ripota kalan päälle vielä vähän suolaa ja reilusti tilliä, sekä hippusen mustapippuria. Tarjoa vuoan lisäksi keitettyjä perunoita tai vaikkapa kvinnoaa, sekä salaattia.

Kommentit

Suositut tekstit