Omatekoinen mysli

Myslipaketti on uhkaavasti huvennut ja päätin jo vähän aikaa sitten että seuraavaksi kyllä kokeilen tehdä mysliä itse. Katselin netistä sieltä sun täältä ohjeita, mutta teinpä lopulta oman pääni mukaan. Tuli aivan valtavan hyvää, teen kyllä jatkossakin myslini itse.

Mysli

5 dl (luomu) kaurahiutaleita
2-3 dl (luomu) neljänviljanhiutaleita
¾ dl (luomu) hienoja spelt-leseitä
2 dl (luomu) auringonkukansiemeniä
¾ dl (luomu) pellavarouhetta
1 ½ dl (luomu) hasselpähkinöitä
1 ½ rkl (luomu) hunajaa
¾ dl (luomu) oliiviöljyä
2 dl (luomu) rusinoita
1 dl goji-marjoja

Rouhi hasselpähkinät haluamasi kokoiseksi rouheeksi (minä pilkoin pähkinät vaan n. puolikkaiksi, koska tykkään suurista pähkinänpalasista myslissäni).

Sekoita suuressa kulhossa ensin kaura- ja neljänviljanhiutaleet, leseet sekä auringonkukansiemenet, pellavarouhe ja hasselpähkinärouhe. Kuumenna pienessä kattilassa oliiviöljyä ja hunajaa, kunnes hunaja sulaa. Älä kuumenna kiehuvaksi! Kaada öljy-hunajaseos hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada seos leivinpeltille ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 3 x 5 minuuttia. Eli 15 minuuttia, käännellen seosta 5 min. välein lastalla. Viimeisen 5 minuutin aikana kannattaa seurata seosta, ettei se vain pala.

Sekoita paistetun seoksen joukkoon rusinat, sekä rouhitut goji-marjat.

Tämä ohje on muunneltavissa mielin määrin oman maun mukaan. Mysliin käyvät kaikenlaiset hiutaleet, siemenet, leseet, kuivatut hedelmät, marjat, pähkinät… oma mieluisa seos löytyy vain kokeilemalla. Sen voin sanoa että ainakin tämä ensimmäinen omatekoinen myslierä maistui aivan uskomattoman hyvältä!

Säilytä mysli tiiviissä purkissa huoneenlämmössä. Öljyn ja paistamisen vuoksi tämä mysli ei kuitenkaan säily ikuisuuksia. On varmaankin viisainta syödä muutaman viikon kuluessa.

Kommentit

  1. Myslisi kuulostaa herkulliselta. Kokeilen kunhan ehdin.Hampunsiemenet sopivat varmaan myös hyvin.

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä ihan liian hyvältä. Söisin varmaan koko törpön tyhäksi kerralla =)

    VastaaPoista
  3. Ruusukvartsi: Tämä oli kyllä ainakin omaan makuuni tosi hyvää. Hampunsiemenet käy tähän varmasti myös, tosin niiden paistonkestosta minulla ei ole kokemusta. Ehkä ne kannattaa lisätä paiston jälkeen?

    Virpi: Ei tuo määrä meilläkään riittänyt edes viikoksi. Uusi erä piti tehdä eilen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit