NTI VIII: Tavisten kahdeksas kattaus

Reilu viikko sitten lauantai-iltana kokoontui meidän tavis-porukka jo kahdeksannen kerran! Iltaa oli  etukäteen hieman suunniteltu, että seuraisimme Putous-ohjelman hahmo-kilpailun finaalia illallista nauttiessa. Teeman mukaisesti olimme pukeutuneet asiaankuuluvasti ja tukat väännettiin tötterölle Leena Hefner os. Herppeenluoman tyyliin. Lennun tosin ei aitona Leenana tarvinnut pukeutua eikä tupeerata tukkaakaan ;)

Huisku menossa mukana.
Taru tarjosi meille todella mainiota taco-salaattia, brie-patonkeja, luomu-punaviiniä sekä jälkkäriksi karkkikipot kaikille tv:n ääreen :)

Tavis-kattaus, vain pääruoka puuttuu vielä pöydästä.
Olipas super-hauska ilta! Tuntuu, että meidän tavis-illat senkun paranee. Ehkä se johtuu siitä, että tutustumme toisiimme tässä matkan aikana yhä paremmin. Alkuunhan me ei toisiamme kovinkaan hyvin tunnettu.

Jälkkärit eli jokaiselle oma karkki-kippo.
Tähän loppuun laitan vielä maanmainion taco-salaatin ohjeen, koska tein kyseistä evästä täällä Ylläksellä lasketteleville nuorille ja menestys oli taattu!

Lämmin taco-salaatti (6-8:lle)

n. 400-600 g jauhelihaa
1 prk jotain mausteista tomaattisoosia (esim. salsa-kastiketta tai vaikkapa tätä)
mausteita (esim. taco-mausteseospussi tai pippureita, suolaa, paprikajauhetta, valkosipulia jne maun mukaan)
1 jäävuorisalaatti
1 kurkku
n. 4 tomaattia
1 sipuli
n. 200 g fetajuustoa (kuutioina)
1 pss pakastemaissia
n. 150 g maissilastuja
2 prk valmista juustokastiketta (esim. tätä, mutta muutkin merkit käy)

Ruskista jauheliha ja mausta se mausteseoksella ja tomaattikastikkeella (kaikenlaiset valmiit tomaattipohjaiset kastikkeet sopivat oikein hyvin).

Pilko jäävuorisalaatti pienehköiksi "kuutioiksi". Pilko myös kurkut ja tomaatit ja leikkaa sipuli oikein ohuiksi renkaiksi. Kuutioi myös feta, mikäli se ei ole valmiina kuutioina.

Kasaa salaatti korkeareunaiseen ja aika suureen uunivuokaan: Pohjalle jäävuorisalaatti, sitten tomaatti- , kurkku- ja fetakuutiot, sekä pakastemaissi ja sipulirenkaat. Levitä salaattiainesten päälle maissilastuja niin että ainekset peittyvät. Levittele lastujen päälle ruskistettu ja maustettu jauheliha ja levitä koko komeuden päälle vielä pari purkillista juustokastiketta.

Lämmitä koko komeutta 200 asteisen uunin keskiosassa n. 15 minuuttia. Tarjoile.

Salaattiainekset vuoassa ennen maissilastujen lisäystä.

Kommentit

  1. Ihanaa kun olet ehtinyt bloggaamaan, toivottavasti teidän loma on jatkunut mukavasti!

    Kyllä meillä oli niin mukava tavisilta taas ja tarjottavat oli mitä parhaat. Seuraavaa odotellessa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit