Tavisten 54. illallinen (tai tapaaminen ruuan merkeissä)


 Pidempään blogiani seuranneet ovat kuulleet Taviksista. Meidän neljän naisen porukka kokoontui ensimmäisen kerran kohta kahdeksan vuotta sitten ja viikko sitten lähti taas uusi kierros käyntiin minun luonani. Tämä tapaaminen oli järjestyksessä 54. kerta. Huikeaa! Olimme etukäteen päättäneet, että tämä kierros on pastakierros ja niinpä aloin illallisen suunnittelun päättämällä ensin pääruuan ja sitten sen jälkeen alku- ja jälkiruuat. Halusin tehdä kasvisruokaa ja uudet reseptit pääsivät testiin tälläkin kerralla. Oikeastaan alkuperäinen ajatus oli vegaanisesta ruuasta, mutta koska olen tehnyt tuorepastaa vain kananmunien kanssa, jäi tämä ruoka nyt siis pastan verran vegaanisesta. Myös pääruan kanssa tarjoamani "parmesaaniraaste" oli vegaanista. Tätä suosittelen, ei maultaan eronnut tavallisesta parmesanista.

Jälkiruuan ja leivän tein jo aiemmin kokkailtujen ohjeiden pohjalta, että olisi ainakin jotain takuuvarmasti onnistuvaa. Omasta mielestäni alkuruuasta tuli todella kaunis ja ihan maistuvakin ja tähti oli ehdottomasti pääruuan tuoreet sämpylät! Mutta toki minä satun olemaan ihminen, joka rakastaa hyvää ja tuoretta leipää....Jälkiruuaksi tein raakasuklaa-minttumoussea Tuula Paunulan ohjeella (voin postailla jossain vaiheessa tämän ohjeenkin, kunhan kyselen Tuulalta julkaisuun luvan) ja leiväksi tein siis useaan kertaan leivottua fantastista leipää (=sämpylöitä) Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjan ohjeella. Tuota kirjaa olen kehunut ennenkin, mutta kehun vielä vähän lisää. Ihania ohjeita vaikka kuinka, suosittelen!


Pääruuaksi löysin netistä Viimeistä murua myöten -blogista linssiraguun ohjeen. Tein pastan omalla ohjeella, pastataikinaan lisäilin mausteeksi tuoretta timjamia. Raguusta tuli ihan hyvää, mutta jostain syystä se ei ihan iskenyt täysillä omaan makuhermooni. Makuasiat on kuitenkin niitä, joista ei voi kiistellä, joten testatkaa ihmeessä linkin takaa löytyvää linssiraguun ohjetta. Itse noudatin aika orjallisesti (kerrankin!) valmista ohjetta. Pastan valmistin jo edellisenä päivänä ja säilytin jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Näin minulle jäi reilusti stressitöntä aikaa väkertää alkuruokaa.

Netistä bongasin alkuruuaksi valitsemani värikkäät kasvis-sushit. Niiden ulkonäkö viehätti heti ja päätin, että näitä on kyllä kokeiltava! Mikäs sen parempi ajankohta kuin Tavisten illallinen! Susheissa tosiaan oli aika väkertäminen, teen näistä oman postauksen ihan pikimmiten (ohjetta on jo kyseltykin).


Ihania tuliaisia sain ystäviltä ja mitä parasta, ihanaa laatuaikaa! Tämä on elämän parhautta, ehdottomasti.

Seuraavaa kertaa odotellessa....


Kommentit

Suositut tekstit