Kookos-lohikeittoa / Maku 1/2003

Viikko sitten järjestelin ruokalehtiäni aikajärjestykseen (todella hyödyllistä hommaa :) ja mietin että ne kaikki ohjeet vain odottavat kokeilua, miksen niitä useammin hyödyntäisi. Toki olen silloin tällöin reseptin sieltä täältä ottanut kokeiluun, mutta miksei useamminkin? Siispä päätin, että aloitan ensimmäsestä lehdestä, kokkaan siitä useamman ohjeen, jos vaikka samalla löytyisi uusia suosikkeja. Ainakin vaitehlua arkiruokaan.

Ensimmäinen Maku-lehti 1/2003 on nyt kokeilussa. Siskoni on minulle tätä lehteä tilannut jo vuosia ja tykkään tästä lehdestä edelleen. Muutamia reseptejä tästä ensimmäisestä lehdestä olinkin jo testannut ja hyväksi havainnut (sianlihakastike, bataattiperunamuusi ja tuoretomaattistroganof), mutta nyt päätyi kokeiluun kookos-lohikeitto. Kookos antaa keitolle ihanan samettisen koostumuksen ja mukavan makusäväyksen. Aivan kaikkia aineksia minulla ei ollut, eikä esim. sitruunaruohoa löytynyt kaupasta, mutta hyvää tämä oli siltikin. Kirjoitan alle ohjeen kuinka itse tämän tein.

Kookos-lohikeitto (4:lle)

1 tlk/400 g (luomu)kookosmaitoa
3-4 dl vettä (tai kalalientä)
n. 400 g norjalaista lohifilettä kuutioina
muutama lastu tuoretta inkivääriä
1 punainen chili (tai maun mukaan)
(1 sitruunaruoho, minulla ei ollut, lorautin siis sitruunamehua vähän enemmän)
n. 20 cm pätkä (luomu)purjoa
n. 3 rkl sitruunamehua
2 rkl kalakastiketta
2 dl pakastettuja (Färsaarten) katkarapuja
1 tl (luomu)herbamare-yrttisuolaa (tai tavallista suolaa maun mukaan)
(pinnalle voi ripotella tuoretta korianteria, minulla ei ollut)

Viipaloi chili ja vuole inkivääristä muutamia lastuja (tai pilko aivan pieniksi paloiksi). Kuumenna kookosmaito ja vesi/kalaliemi kattilassa ja lisää sekaan mausteet (ei sitruunamehua vielä). Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Lisää keittoon kalapalat ja keitä n. 5 minuuttia eli kunnes kalapalat ovat kypsiä. Lisää sitruunamehu ja katkaravut. Älä keitä enää, ettei katkaravut muutu sitkeiksi. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Kommentit

  1. Kammoksun kaikkea kookokseen liittyvää.. enkä tiedä miksi. :) Varmaan jotain halpoja suklaakohvehteja joskus kakruna syönyt jotka oli täynnä jotain kookosmössöä. Pitäisi joskus oikeasti kokeilla vaan just jotain tällaista reseptiä koska se saisi varmasti ajatukset ihan uusille raiteille. Nyt kun on "päättänyt" ettei mikään kookokseen liittyvä ole hyvää niin.. :)

    VastaaPoista
  2. Kuules HeartAndSoul, jos sun kookos-kammo liittyy johonkin lapsuuden kokemukseen niin kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla jotain ruoka-ohjetta, johon tulee esimerkiksi kookosmaitoa. Voit yllättyä positiivisesti, nimittäin monenlaiseen ruokaan kookos tuo kivaa säväystä :) Eikä kookosmaidon maku ole liian hallitseva ollenkaan ja rakenne on pehmeä ja samettinen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit