Salaatinkastike, joka pelastaa epäonnistuneen salaatin

Vanhempani kävivät tänä viikonloppuna kylässä. Tein äidin tuoman lihan kaveriksi salaattia quinnoasta, keitetystä parsakaalista, kurkusta, tomaatista, purjosta ja mozzarellasta (luomua tietenkin kaikki), mutta maku jäi laimeaksi ja vetiseksi. Ehkä se johtui osaksi ylikeitetystä quinnoasta, osaksi varmaan liian miedoista aineksista. Olin aika pettynyt.

Tänään salaattia oli edelleen jäljellä ja sain mahtavan idean tehdä salaattikastike, jolla pelastaisin tämän epäonnisen salaatin. Ja tämä kastike tosiaan pelasti sen! Suosittelen kyllä kokeilemaan, ainakin jos mauton salaatti lautasella ei innosta. (kuvassa epäonninen salaatti, ei salaatinkastiketta, joka on väriltään pirteän syvänpunaista).

Mauttoman salaatin pelastava salaatinkastike
(riittänee 4-5 hengen salaatille)

1-2 (luomu)valkosipulinkynttä
1 pienehkö (luomu)sipuli
1 kukkura tl (luomu)paprikajauhetta
4 tl (luomu)ruokokidesokeria (tavallinenkin sokeri käy)
1/2 tl ruususuolaa
½ tl mustapippuria
3-4 tl (luomu)tomaattipyrettä
1 dl (luomu)kylmäpuristettua oliiviöljyä (muutkin öljyt sopii varmasti)
1/2 dl viinietikkaa (myös esim. omenaviinietikka käy)

Hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli mahdoillisimman hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Jos haluat oikein sileää kastiketta, voit käyttää myös esim. sauvasekoitinta.

Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit

  1. Nam! Kuulostaa hyvältä ja tervelliseltä! Nykyaikana ihmiset "unohtavat" helposti syödä rasvaa tarpeeksi joten tuo paikkaa sitäkin vajetta kivasti - voi lurauttaa vaikka reilummastikkin salaatin kaveriksi! Lupaan kokeilla tätä! Kiitos taas! :)

    VastaaPoista
  2. Hei HeartAndSoul, totta tuo, että rasvaa koitetaan vältellä vähän liikaakin, koska se on kuitenkin tärkeää elimistölle, jopa laihduttajille. Kerro kun kokeilet että mitä sinä tykkäsit tästä kastikkeesta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit