Vähän parempi kalakeitto

Rakas ystäväni kertoi tänään kokanneensa kalakeittoa. Illalla seitsämältä kaupassa, juoksulenkin jälkeen nälkäisenä mietin, että kalakeitto on kyllä hyvää.. Olin siinä vaiheessa ystävälleni enemmän kuin kiitollinen hyvästä ideasta, ei tarvinnut sen kummemmin miettiä. Siispä keittotarvikkeet ostoskoriin ja kotiin pikimmiten kokkaamaan.

Kalakeitto on yksi meidän perheen lempparikeitoista... tai no, taitaa oikeastaan kaikki keitot olla hyviä yleensäkin :) Nyt tein vähän eri aineksista kuin yleensä ja tulipas vaan hyvä keitto. Puolessa tunnissa valmista (vaikka joutuukin kuorimaan muutaman potun, pilkkomaan kukkavihanneksia ja purjoa ja paloittelemaan kalaa... se kylläkin oli fileenä, tarvitsi vaan nyppiä muutama selkäruoto lohesta ja irroittaa nahka).

Parempi kalakeitto (4-5 annosta)

n. 6 keskikokoista (luomu)perunaa
n. 4 dl (luomu)kukkakaalin kukintoja
n. 3-4 dl (luomu)parsakaalin kukintoja (+ parsakaalin jalka kuorittuna ja paloiteltuna)
n. 10-15 cm pätkä (luomu) purjoa
n. 300 g lohta (minulla oli norjalaista)
n. 200 g kuhafile (Oulujärvestä kalastettua luonnonkalaa)
n. 2 dl katkarapuja (Fär-saarilta)
n. 1/2 l (luomu)maitoa (minulla oli rasvatonta, mikä tahansa maito käy)
1 prk (2 dl) (luomu)ruokakermaa
n. 1/2 tl murskattua valkopippuria
reilusti tilliä
1/2-1 tl ruususuolaa (+ perunoiden keitinveteen samanverran)
vettä

Kuori ja lohko perunat. Laita ne vähään, suolalla maustettuun veteen kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Pilko sillä välin kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja purjo ohuiksi paloiksi. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti (ei liian kauan, ettei kasviksista tule lötköjä).

Kaada sitten vesi pois ja lisää kasvisten sekaan kattilan maitoa sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät, sekä ruokakerma ja mausteet. Kun keitto alkaa kiehumaan, lisää kalanpalat keiton pinnalle. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää aivan lopuksi katkaravut (katkarapuja ei saa keittää kauaa, koska ne muuttuvat kumimaisiksi, eivätkä ole enää hyviä). Maista lopuksi lientä, lisää suolaa/mausteita jos tarvitsee.

Tarjoa kuumana tuoreen ruisleivän kanssa.

Kommentit

 1. Kalakeitto on NIIN hyvää :-)

  VastaaPoista
 2. Pitäpää tehdä pitkästä aikaa kalakeittoa. Lohen palanen taitaa löyty pakastimesta sopivasti.

  Nyt on minullakin sitten jäsenyys kuntoklubille. Actilife muutti tuohen aivan meidän lähelle, joten voi vaikka juosta sinne (5min.) kuntoilemaan. Täytyykin alkaa käymään nyt nuita ryhmäliikunta tunteja läpi, ja löytää ne mukavat tunnit sieltä. Kesällä taittaa tarjonta olla vain vähän suppeampi. Minkälaisissa jumpissa itse tykkäät käydä eniten. Mitä niissä tehdään, noin niinkuin suunnilleen. En ole käynyt ennen, muuta kuin perus jumpissa ilman välinentä. Salilla on tullut käytyä kyllä ennenkin, mutta nuo laitteet on niin moderneja, että niissäkin on opettelemista.

  VastaaPoista
 3. Näyttää aivan ihanalle =) Lähettäisitkö tännekin vähän. Minä tein savukalapiirakkaa, mutta lapsista siitä tykkäsi vain Otto.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Satu, Suvi ja Virpi!

  Suvi: Tuolla tunnisteissa sivupalkissa on Liikunta/Jumppaesittelyjen takana jotain jumppia vähän enempi selitelty. Käy kurkkaamassa.

  Itse tykkään kaikkein eniten mahdollisimman vauhdikkaista tunneista, BodyStep suurin suosikki ollut vuosia, mutta myös tanssillisemmat tunnit ovat alkaneet kiinnostaa (BodyJam, Zumba) yhä vain enemmän, vaikkakin omistan huonon rytmitajun. Siellähän sekin paranee! Kannattaa tosiaan kokeilla erilaisia jumppia, koska ovat hyvinkin erilaisia keskenään. Niin sieltä löytää itselle ne suosikit sitten :)

  Virpi: Ottohan on pienestä iästään huolimatta oikea kulinaristi! Hyvä Otto! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit