Ruokaa

 Puistola Oulussa: Salaattilounas

Ruokaa on tullut tehtyä lähes jokainen päivä, vaikken olekaan ehtinyt viime aikoina reseptejä ja ruokaohjeita postailemaan. Olen syönyt ulkonakin useammin kuin tavallisesti. Työmatkoilla on vähän pakko turvautua ravintolaruokaan ja lisäksi perjantai-iltana kävin kolmen ystäväni kanssa istumassa iltaa ja syömässä Sokeri-Jussissa.

Sokeri-Jussin kievari on Oulun Pikisaaressa sijaitseva, ihanan idyllinen ruokaravintola. Raaka-aineina käytetään suomalaisia ja mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita ja menukin on hyvin suomalainen.
Sokeri-Jussi: Oululainen lohialkupala

Sokeri-Jussi: Savojinkaalikääryleet

Itse söin alkupalaksi Oululaisen lohialkupalan ja pääruuaksi Savojinkaalikääryleitä, joiden täytteenä oli luomujuureksia ja ohrasuurimoita ja lisukkeena purjo-kanttarellimuhennosta sekä höyrytettyjä juureksia ja kyssäkaaliperunoita. Olipas vain hyvää ja valitettavasti jälkiruualle ei jäänyt enää yhtään tilaa.

Ihanimman aamiaisen olen syönyt viime viikolla Hotelli KlausK:ssa sijaitsevassa Ravintola Ilmattaressa Helsingissä. Tarjolla oli paljon pienten tuottajien luomutuotteita ja aamupalan kruunasi yönyli haudutettu ohrapuuro. Jos olet Helsingissä päin liikkeellä niin kannattaa ehdottomasti käydä joskus ainakin aamiaisella Ilmattaressa. Kauneimmat esillepanot taas ovat olleet Frantsilan HyvänOlon keskuksessa.

Frantsilan HyvänOlon keskus: Voiastia iltapalalla.

Kommentit

 1. Tekstiä lukematta aattelin, että onpas hienonnäköinen jäätelöannos. Noita kun oiskin lappanut jälkiruokakulhoon.... =D

  VastaaPoista
 2. Samaa ajattelin kuin Virpikin, luulin voipalleroita ensin jätskiksi.
  Taidat saada/joudut matkustamaan uuden työsi vuoksi aika paljon!?!

  VastaaPoista
 3. Ihan samaa minäkin aloin kirjoittamaan... Jätskiä jossa on vaniljahippuja, hih. Saattoi olla masu täynnä noiden annosten jälkeen? :)

  VastaaPoista
 4. Virpi: Kyllä sitä voi-kippoa piti pari kertaa käydä läheltä katsomassa. Voihin oli sekoitettu jotain yrttejä ja ihanat nuo kukat koristeena.

  Rentukka: Kyllä tässä työn alussa on ollut monta reissua jo ja muutama on vielä tälle syksylle tulossa, mutta sitten pitäisi menon rauhoittua reissujen osalta. Mukavia reissuja ovat kyllä olleet, aivan erilaisia kuin mitä entisessä työpaikassani.

  Satu: Kyllä saattaisi noiden "jäätelöannosten" jälkeen olla vähän aikaa aika täysi olo ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit