Marttojen salaatti-kurssi


Tulipas tälle illalle aivan yllättäen menoa, kun päivällä sain tekstarilla muistutuksen Martta-järjestömme salaatti-kurssista. Olinpa lahjakkaasti unohtanut koko kurssin, joten onneksi tuli muistutus! Paikalla meitä oli vain viisi Martta-ryhmäläistämme sekä Martta-emäntä, joka jakoi meille kaikille vihkoset "Syötävän hyviä salaatteja & lämpimiä kasvislisäkkeitä", jonka ohjeilla sitten valmistimme useita erilaisia salaatteja. Emäntämme oli varautunut puolet suurempaan porukkaan ja tehtäväksi hän oli suunnitellut meille aika monet salaatit! Reilu tunti Marttalan keittiössä häärättiin ja kuvissa on nähtävillä mitä saimme aikaan.

 Vasemmalla takana: Marinoitua punajuurta ja limettikastike ; Oikealla takana: Isoäidin vihreä salaatti
Vasemmalla edessä: Punainen paholainen ; Oikealla edessä: Lämmin juures-fetalisäke

 Vasemmalla: Villin lännen salaatti, Oikealla takana Marinoitu juusto-juuressalaatti
Oikealla edessä: Puolukkainen punasipulilisäke

 Vasemmalla: Lohi-pastasalaatti; Oikealla: Raastesalaatti

Lopuksi istuimme kauniisti katettuun pöytään syömään ja jokainen sai vielä isot annokset salaatteja mukaan kotiin viemisiksi. Kaikki salaatit olivat ihania! Postailen ohjeita vielä erikseen viikon kuluessa.

Olipas oikein mukava ilta, vaikka aika kiirettä piti, koska kurssi tuli aivan yllättäen. Kyllä Marttailu on kivaa puuhaa :)

Kommentit

 1. Joo reseptejä vaan tänne kiitos =D Ja mitä ihmettä. Eihän sitä taulujen ripustusta aloiteta vasta kuin ilta kymmeneltä ja se jatkuukin sitten seuraavan vuorokauden puolelle! Jahka saan ensin sen verran rahaa, että raaskin viedä kehystäjälle nuo kytöstelmät.

  VastaaPoista
 2. Oo la laa! En pistä pahakseni, jos näitä vaikka joskus tavisiltoina tarjoillaan! :) Tai askarteluiltana. Sanot vaan mitä aineksia pitää kaupasta tuoda!

  VastaaPoista
 3. Salaatteihin kaipaakin uusia ideoita. Taitaa suurin osa Suomea mennä arjet läpi sillä perinteisellä lehtisalaatti-, jäävuorisalaatti-, tomaatti-, kurkkusotkulla.

  VastaaPoista
 4. Virpi: Näytti sulla olevankin menossa kehystäjälle aikamoinen kasa töitä jälleen, eli ilmeisesti yölliset taulunripustelut jatkuu seuraavalla vierailulla?! ;)

  Pingviini: Tervetuloa vaan meille syömään!! :) Ruokavieraat on aina tervetulleita.

  Trina: Se perinteinen vihreä salaatti taitaa tosiaan olla monessa kodissa tuttu ja moni on siihen varmaan aika kyllästynyt. Tuolla Martta-kurssilla sai kyllä kivoja vinkkejä, vaikka ruuanlaitto onkin itselle hyvinkin tuttua puuhaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit