Onko onnen ja epäonnen suhde vakio?

Surkeita sattumia on ollut viime aikoina aika monta. Muutama viikko sitten epäonnet alkoivat, kun pojalla särkyi saman päivän aikana sekä skootteri (josta myös varastettiin putki), kevari että tietokone. Myös pojan puhelin alkoi reistailla todella pahasti, sillä oli jopa hankala soittaa tai vastata puheluihin. Poika oli luonnollisesti aika tyrmistynyt tapahtumien summasta. Parisen viikkoa sitten sairastui kissa ja samalla viikolla tiskikone päästi vedet pihalle. Kodinkonekorjaaja yritti pari tuntia konetta korjata. Hän sanoi että ei kannata ostaa uutta, näin hyviä koneita ei enään tehdä, mutta lopulta piti luovuttaa. Viimeisin epäonni kohtasi muutama päivä sitten, kun eräänä iltana jumpasta kotiin lähtiessäni huomasin, että pyörästä on puhjennut takarengas. Eikä ole kuin pari kuukautta, kun kyseinen rengas oli viimeksi puhki.

Aika monta surkeaa tapahtumaa ihan peräkkäin ja tämä laittaa miettimään, miten nämä ikävät tapahtumat ovat kaikki kasaantuneet nyt yhteen hetkeen? Pojalleni jo vakuuttelin hänen epäonnen päivänään mopon, kevarin ja tietokoneen hajottua, että joskus vaan on sellaisia päiviä että kaikki menee pieleen. Sanoin että älä sure, sellaisia täysin huonoja päiviä ei yleensä ole kuin yksi ja sitten on taas hyviä päiviä. Mutta nyt on ollut kyllä jonkinlainen huonon onnen kausi meidän perheessä. Toisaalta uskon, että onnen ja epäonnen määrä on jotenkin tasapainossa keskenään, ei kenelläkään voi olla pelkkää epäonnea tai onnea, molempia mahtuu jokaisen elämään tietty määrä.

Positiivinen luonne kun olen, niin uskon että meidän perheen epäonnet on vähäksi aikaa nyt kohdattu. Lisäksi monissa noissa epäonnen tapahtumissa oli myös positiivisia puolia. Pojan puhelimen suhteen saimme apua rakkaalta ystävältä, häntä näin tämän surkean sattuman vuoksi pitkästä aikaa. Tietokone-, skootteri- ja kevariongelmat ovat ehkä ikävimmät, mutta nekin toisaalta lisäävät pojan korjaustaitoja jokainen kerta, vaikka rahanmenoahan se tietää, kun pitää uusia osia ostella. Lisäksi tuollaiset korjauspuuhat on monesti kavereiden kanssa kimpassa tehtävää hommaa ja se aika on aina vähempi aikaa tietokoneella istumista.


Kisukin on hoidettu kuntoon ja toipunut oikein hyvin. Kissa huoletti kyllä kaikkein eniten, mutta onneksi mitään vakavampaa ei tapahtunut. Jos tästä pitää jotain onnea etsiä, niin eläinlääkäri-käynnillä eläinlääkäri huomasi, että kissojen rokotukset pitää uusia marraskuussa. Enpä olisi tuota ilman lääkärireissua edes muistanut!


Uusi tiskikone maksoi pienen omaisuuden, mutta sainpa nyt sitten väriltään muihin keittiökoneisiin sopivan koneen. Kodinkonekorjaaja sanoi, että ei kannata ostaa alle 500€ maksavaa tiskikonetta, eikä italiassa valmistettua. Noiden ohjeiden kanssa menimme kodinkone-ostoksille poikani kanssa (uskaltauduin hänen kevarinsa kyytiin ensimmäistä kertaa, eikä pelottanut edes läheskään niin paljon kuin skootterin kyydissä!). Luulen saaneeni hyvän koneen ja onhan se aika huippua, kun nyt näkee jopa jäljellä olevan pesuajan, mitä ei vanhassa koneessa tiennyt. Pieni onnen siemen oli myös se, että vaikka vanha tiskikone oli valuttanut vedet myös tulvakaukalon alle, ei mitään vesivahinkoa ollut päässyt syntymään.

Pyörän renkaan puhkeamisen vuoksi sain vihdoin vietyä pyörän korjaamolle ja samalla tulee tehtyä siihen myös kunnon huolto ennen talvea. Pyörän jarrut ovat olleet jo jonkin aikaa jokseenkin huonossa kunnossa, joten luultavasti saan entistä ehomman polkupyörän takaisin ensi viikolla. Onni oli myös se, että sain ystävättäreltä lainaksi pyörän siihen saakka, että saan omani takaisin. Lisäksi oli ihana asia, kun en joutunut kävelemään jumpasta kotiin yksin, vaan ystävättäreni naapurista (hän oli kanssani jumpassa) tarjoutui kävelemään seuranani. Olisipa ollut paljon kurjempi yksin tarpoa pimeässä illassa kotiin.

Ikävissäkin asiossa on siis usen positiivisiakin puolia, vaikkei niitä aina ole helppo nähdä.

P.S. Netti hajosi eilen (ilmeisesti suurempi ongelma, koska naapurinkaan netti ei toimi), joten tällainen pieni taka-isku tässä vielä. Mutta kulunut viikko on muuten ollut tosi mukava ja ensi viikosta tulee todellakin mukava, koska sisareni tulee perheineen kyläilemään koko viikonlopuksi!

Kommentit

 1. No johan on ollut oikein epäonnen suma teillä. Hienon näköinen ja värinen on uusi tiskikoneenne. Kisumisulle toivottelen hyviä vointeja ja meidän mirrineidiltä terveisiä :)

  Parempaa ja hyväonnisempaa tuleva viikkoa teidän poppoolle.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuulla, että meidän vierailu ei ole tuota epäonnen jatkumoa (ainakaan vielä....) =D

  VastaaPoista
 3. No onpa teille kasaantunut kaikenlaista harmia peräkanaa, mutta onneksi sateen jälkeen paistaa aina aurinko!

  VastaaPoista
 4. Trina: Kiitos paljon! Terkkuja Seemillekin :) Olen käynyt ihailemassa Seemin kuvia blogissasi, vaikken aina ehdi kommenttia jättääkään.

  Virpi: Ihan huippua kun tulette! Toivottavasti teidän lapset ei saa kauheita traumoja, kun jotuvat jäämään tätinsä huostaan koko viikonlopuksi! ;)

  Rentukka: Kiitos, olen samaa mieltä, kyllä jokaisessa pilvessäkin on se hopeareunus :)

  VastaaPoista
 5. Mä kysyin Otolta, että nukutko sitten kenenkä siskon tai veljen kainalossa vai Marikan kainalossa niin vastasi, että Marikan =D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit