sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kahvimuffinssit

Isänpäivän kunniaksi suut makeaksi näillä suklaisilla muffinsseilla. Taikina on aika suuri, joten jos haluaa vain yhden muffinssipeltillisen, kannattaa annos puolittaa.

Kahvimuffinssit (n. 20 kpl)

200 g (luomu) voita
2 1/2 dl (luomu) ruokokidesokeria
3 (luomu) kananmunaa
4 dl (luomu) vehnäjauhoja
3 rkl (luomu) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (minulla oli luomu-vaniljajauhetta n. 1/4 tl)
1/2 dl (luomu) kermaa
1/2 dl tosi vahvaa (luomu) kahvia
150 g (luomu) tummaa suklaata

Vatkaa (tai hiero kauhalla) huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen varovasti sekoitellen - älä vatkaa voimakkaasti.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kerma ja kahvi. Rouhi suklaa veitsellä.

Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kerma-kahvia ja sekoita lisäysten välissäkin taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja pyöräytä taikinaa vielä muutama kerta, että rouhe sekoittuu.

Voitele 2 muffinssivuokaa voilla ja lusikoi taikina koloihin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia.

Voit kuorruttaa jäähtyneet muffinssit esim. kermavaahdolla, tuorejuustolla tms. jos haluat.
Sopivat myös pakastettaviksi, ilman kuorrutusta.

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi <3