NTI V


Viime lauantaina vietimme viidettä Neljän Taviksen Illallista täällä meillä. Otin hieman ennakkoa ja laitoin vähäsen joulukoristeita kotiin juhlistamaan iltaa.


Olin sotkenut jotenkin sopimamme aikataulun ja odotin vieraita jo tuntia aikaisemmin, mutta ei se mitään, vieraat saapuivat lopulta ja ilta oli oikein ihana, niinkuin aina! Alkuperäinen tavoitteemme oli teema Taru Sormusten Herrasta eli katsoa ensimmäinen trilogian osa, Sormuksen ritarit. No, elokuva kyllä pyöri taustalla ja sitä vähän vilkuiltiinkin, mutta koska ei oltu nähty pitkään aikaan, meillä riitti niin paljon juttua, että elokuvaan ei vaan kyennyt keskittymään. Ei varmaan onnistu elokuvan seuraaminen tällä meidän neljän taviksen porukalla... ei nyt, eikä tulevaisuudessakaan!

Sain tietenkin taas aivan ihania tuliaisia...

 Tarulta joulukalenterin (suklaa!) ja kala- sekä hirvi-säilykettä.
Lennulta Pariisin-tuliaisia!

Pingviiniltä Tampereen messutuliaisina ihanan käsintehdyn pinssin :)

En oiken saanut ajatuksia kasaan tällä kertaa tarjoilujen suhteen, joten näillä mentiin:


Etualalla paistettuja bataattilohkoja (fetadippi valkoisessa kipossa taka-alalla), viikuna-parmankinkku-bruchetat puutarjottimella ja paistettuja perunalastuja valkoisella vadilla. Mehukannun takana on mantelipikkuleipiä ja rocky roads -paloja.

Lautasten vieressä chorizo-dippi maissilastujen keskellä, kylmäsavulohella täytetty munakasrulla, kylmäsavupro-paprika-päällysteiset saaristolaisleivät ja taka-alalla kikhernedippi ja munakoisodippi sekä kurkku- ja porkkanatikkuja. 

Juotiin vähän viiniä ja glögiä, sekä äitini tekemää mehua. Tarkoitus oli tarjota tällaista syysmarkkinoilta ostamaani Nuojuan yrttitilan glögiä, mutta keittelin sitten kuitenkin itse kokeiluerän vaaleaa glögiä omenamehusta ja mausteista.

Suuri osa ruokaohjeista on netistä toisten keittiöistä kopioituja, mutta osa oli ihan omia. Postailen osaan ruuista vielä tarkempia ohjeita lähiaikoina (erityisesti rocky roads sai suuren suosion! :)

Kommentit

 1. Kiitos illasta, oli ihanaa! :) Elokuva saadaan ehkä katsottua silleen, että ekka jutellaan se pari tuntia ja sitte keskitytään kuvaan ;) Suppari oli kyllä huippu!

  Mää odottelen kieli pitkällä eteenkin niiden rocky roadsien ohjetta! Otettiin Lennun kans niitä toisetki (ja toiset... ja toiset.. ja jos nyt vielä toisen ottais.. ;)) Lisäksi saaristolaisleipä oli tajuttoman hyvää täytteineen ja ne ihanat viikunaleivät, slurps! ku muistelee.

  Kohta nähhään taas!

  ps. Kisukorun alla on aforismipapereita :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköisiä herkkuja olit taikonut!

  Ja niin jouluisia kuvia! Vielä kun tulisi lunta, niin alkais päästä joulutunnelmaan!

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Nythän sulla on täytettäkin tuohon Lennun tuomaan purkkiin, joka on aivan ihana!

  VastaaPoista
 4. Pingviini: Kiitos vain itsellesi! Lupaan postailla ainakin Rocky roads-ohjeen pian! :)

  Satu: Kiitos! Onneksi luntakin on nyt tullut! :)

  Virpi: Kiitos. Nyt on tosiaan maustepurkkiin täytettäkin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit