Makeaa mahan täydeltä - kaurapallot

Leipää piti jälleen alkaa leipomaan ja samalla mietin että pitäisikö tehdä jotain makeaa leivonnaista myös samalla uuninlämmityksellä. Mieleen tuli kuitenkin jokin aika sitten telkkarista tullut leivontaohjelma, jossa tanskalainen(?) Mette teki toinen toistaan ihanampia leivonnaisia. Yhdessä jaksossa hän pyöitteli lastensa kanssa kaurapalloja. Käyttämäni ohje ei varmaaankaan ollut ihan sama kuin Metten ohje, mutta hyviä näistä tuli. Reseptin löysin täältä.

Kaurapallot (20-30 kpl)

100 g (luomu) voita huoneenlämpöisenä
1 dl tomusokeria (tavallinenkin sokeri käy)
2 rkl (luomu) tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl (luomu) vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljasokeria
4 dl (luomu) kaurahiutaleita
2 rkl (luomu) appelsiinista puristettua mehua

Koristeluun:
(luomu) kookoshiutaleita tai manteli/pähkinärouhetta

Sekoita kaikki ainekset käsin puristelemalla sekaisin (voi toki käyttää konettakin jos haluaa). Pyörittele taikinasta pienehköjä palloja. Pyörittele pallot esim. kookoshiutaleissa. Anna jähmettyä kylmässä ennen tarjoilua (nämä pitää myös säilyttää jääkaapissa).


Kommentit

  1. Oli tanskalainen se täti, joka leipoi. Oliks nää hyviä?

    VastaaPoista
  2. Vipi: Kiitos tiedosta! Oli nämä hyviä... ainakin sen perusteella, että tuo satsi hävisi kahteen makeannälkäiseen suuhun alta aikayksikön ;) Ohjetta voi kyllä muunnella, esim. appelsiinimehu ei ole ollenkaan pakollinen, laittaa vain silloin esim. vähän vähempi hiutaleita tai käyttää jotain muuta nestettä. Glögi voisi olla aika hyvä.... :) ja kaneli mausteena!

    VastaaPoista
  3. Siis kuudelle hengelle pitää tehdä kolminkertainen annos?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit