Piimälimppu (ei makea)

Joulun lähestyessä tekee mieli alkaa leipomaan mausteisempia leipiä tavallisen leivän sijasta. Tämänpäiväinen leipä oli hieman joululimpun tyyppinen, mutta tähän ei tullut siirappia, vaan vain hitunen hunajaa. Ihana leipä, ainakin itse tykkäsin todella paljon.

Piimälimppu (1 suuri limppu)

5 dl (luomu) piimää
1 pss kuivahiivaa
2 tl (ruusu) suolaa
1-2 rkl (luomu) hunajaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
1/2 dl (luomu) kylmäpuristettua oliiviöljyä (muutkin öljyt käy)
1/2 (luomu) appelsiinin raastettu kuori ja mehu
2 dl (luomu) ruisjauhoja
2 dl (luomu) speltjauhoja
6-7 dl (luomu) vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murskaa anista ja fenkolia hienommaksi huhmareessa ja lisää piimään. Lisää piimään myös hunaja, suola sekä appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Lisää nesteeseen ruis- ja spelt-jauhot ja n. 5 dl vehnäjauhoja, sekä kuivahiiva. Alusta taikinaa ja lisää sekaan myös öljy. Lisäile vehnäjauhoja alustamisen yhteydessä, kunnes taikinasta tulee kimoisaa.

Anna taikinan kohota n. 45 min. Pyörittele sitten taikinasta iso limppu ja kohota n. 1/2 tuntia. Itse kohotin leivän jauhotetussa kulhossa ja kaadoin kohonneen leivän leivinpeltille juuri ennen paistamista.

Paista uunin alaosassa, ensin 5 min. 250 asteessa ja laske sitten uunin lämpö 200 asteeseen ja paista leipää vielä 35 min.

Kommentit

  1. Onpas herkullisen näköinen limppu! Tämäkin resepti on testattava... :)

    VastaaPoista
  2. Pitäisköhän ruveta leipomaan vähän ahkerammin. Sorruin kaupan joululimppuun ja se leipä ei ollut kyllä joulua nähnytkään - yöks.

    VastaaPoista
  3. Uuu, näitä kuvia katsellessa on kyllä onnellinen, ettei ole vahingossa alkanu karppaamaan! Ku sun luona pääsee aina maistelemaan :P

    VastaaPoista
  4. Satu: Kiitos :) Leipäohjeita minulla riittää (ja smoothie :D

    Virpi: Täällä meilläpäin saa yhtä aika ihanaa joululimppua kaupasta, en vaan nyt muista minkä leipomon limppu oli kyseessä.. muistan sen kun näen taas kaupan hyllyllä. Mutta itse tekemällä saa kyllä hyvää myös :)

    Pingviini: Aivan, minustakaan ei karppia saisi, se ei varmasti edes sopisi minun keholle, tulisi pahat vieroitusoireet leivästä! ;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit