Elämänmuutoksia III - InBody

Tiistaina kävin siis ensimmäistä kertaa InBody-mittauksessa. Todella mielenkiintoista tietoa tuli omasta kehosta, suosittelen kyllä tuota mittausta kaikille, keitä oman kehon koostumus kiinnostaa. Itse mittaus kesti vain noin pari minuuttia ja sitten tietenkin sen raportin läpikäynti vei vähäsen aikaa.

Raportista käy ilmi seuraavat asiat:
 • Kehon koostumus (nesteet, proteiinimassa, mineraalit ja rasvamassa)
 • Lihas – Rasvadiagnoosi (paino, lihasmassa ja rasvamassa)
 • Painodiagnoosi (painoindeksi, rasvaprosentti, vyötärö-lantiosuhde)
 • Lihastasapaino (oikea ja vasen käsi, oikea ja vasen jalka, keskivartalo)
 • Lisäksi selviää onko rasva sisäelinten ympärille kertynyttä rasvaa vai jotain muuta.
Raportissa on lisäksi yksinkertainen ruksi ruutuun selvitys seuraavista (asteikolla normaali, yli, alle):
 • Ravitsemustila-arvio (proteiini, mineraali, rasva)
 • Painonhallinta (paino, lihakset, rasva)
 • Painodiagnoosi (painoindeksi, rasvaprosentti, vyötärö-lantio suhde)
 • Kehon tasapaino (ylävartalo, alavartalo, ylä- ja alavartalon suhde toisiinsa)
 • Kehon rakenne (yläkeho, alakeho, lihakset)
 • Terveysarvio (kehon nesteet, nesteindeksi, elintavat)
Olin positiivisen yllättynyt tuloksistani. Tiesin painoindeksini olevan yli normaalin (oma 25,3, normaali naisilla 18,5 – 25), mutta rasvaprosentti oli hyvinkin normaalin rajoissa (oma 25,4%, normaali naisilla 18-28%). Tosin rasvanmäärästä on vara nipistää kiloja pois ja se tässä olisi tarkoituksena. Mineraalit/luumassa-tulos oli vallan erinomainen, eli osteoporoosista ei ainakaan tällä hetkellä tarvitse olla huolissaan. Samalla romuttui illuusio ”painavista luista”: luumassa tällaisessa kohtalaisen pitkässä naisessa (172 cm) oli 3,31 kg. Olettaisin, että luiden paino vaikuttaa ihmisen painossa n. +-1 kg. Jos jollakin on parempaa tietoa, kertokaa ihmeessä.

Lihakset olivat vallan erinomaisessa kunnossa, jaloissa lihasta oli normaalin ylärajoilla (suhteessa omaan pituuteen ja painoon), keskivartalossa normaalin keskivaiheilla ja käsissä aika reilusti yli normaalin. Tulos on sikäli yllättävä, että yleensä ihmisillä on kädet heikommat kuin jalat, minulla oli juuri päinvastoin. Tämä johtunee siitä, että tykkään tehdä paljon enemmän vipunostoja, hauiskääntöjä jne. kun taas kyykkyjen teko on paljon tympeämpää hommaa. Tosin käyn paljon jalkoja kuormittavissa jumpissa, kuten step, jam, zumba, mutta rehellisiä lihaskuntoliikkeitäkin siis tarvitaan.

Hyvä tieto oli se, ettei sitä pahamaineista sisäelinrasvaa ollut, ainakaan liikaa. Tarkoituksena olisi käydä keväällä uudessa mittauksessa, että olisi sitten vertailukohtaa mihin suuntaan nämä lukemat oikein liikkuvat, vai liikkuvatko mihinkään.

Kommentit

 1. Blogissani on sinulle jotain ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta Jellona! Pitääpä koittaa miettiä lähipäivänä omat tunnustukset :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Itselläni painoarvo jotain 21, ja rasvaprosentti oli ennen kuopuksen syntyä 21 - nyt varmaan noussut.. mut muut arvot onkin ihan hämärän piilossa..

  VastaaPoista
 4. Eve: Sinulla näyttää olevan aivan ihanteelliset arvot! Enkä uskokaan, että ne huonompaan olisi muuttuneet, mitä kuviasi olen blogissa näynyt :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuon pahamaineisen sisäelinrasvan määrä kiinnostaisi minuakin ja pelkään, että se antaisi pelottavan vastauksen.

  VastaaPoista
 6. Satu: Tuo oli kyllä mielenkiintoinen mittaus. Se sisäelinrasvan määrä minuakin kiinnosti eniten siksi, ettei sitä voi tietää päälle katsomalla millään. Painoindeksin toki voi laskea ja lihaksetkin jotenkuten päätellä, ainakin suuntaa antavasti, mutta tuota sisäelinrasvaa voi olla laihallakin ihmisellä liikaa (tai pulleammalla ihmisellä olla olematta).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit