Kukkakaalisalaatti

Lupailin Marttojen salaattikurssilla tekemiämme salaattiohjeita, mutta ensin postaan ihanan kukkakaalisalaatin ohjeen. Tätä olemme tehneet poikani kanssa aika usein ja poikani valmisti tätä viimeksi eilen, kun saimme Pingviinin ruokavieraaksi :) Tämä sopii lisukesalaatiksi vaikkapa lihalle taikka salaattipöytään yhdeksi vaihtoehdoksi.

Kukkakaalisalaatti

1 pieni (n. 500g) (luomu) kukkakaali
2 (luomu) omenaa
1 prk (luomu) kermaviiliä
puolikas pieni (luomu) sipuli
n. 2 rkl dijon-sinappia (minulla jyväistä versiota)
reilusti (luomu) tilliä (n. 1/2 dl tuoretta tai kuivattukin käy)
ripaus (ruusu)suolaa ja mustapippuria

Sekoita salaattikulhossa kermaviili ja mausteet. Lisää pilkottu kukkakaali, omena ja sipuli. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki jääkaapissa. Erinomaista seuraavanakin päivänä!

Kommentit

  1. Ja saanen huomauttaa, että kylläpä oli hyvää! Tämän voimalla jaksettiin kantaa vesikannuja pään päällä, juosta viidakossa, niittää viljaa ja paeta velhometsästä :)

    VastaaPoista
  2. Kelpais mullekkin. Ja olisi helpompi tehdä kuin perunasalaatti. En tiedä kyllä tykkäisikö mies, kun on sellainen hetulahammas, että kaikkien ruokien pitää olla pehmeää eikä kovaa rouskuteltavaa. Tuohon sopisi varmaan myös kesäkurpitsa?

    VastaaPoista
  3. Pingviini: Kiitos! Hyvin jaksettiin, eikä tullut liian pönäkkä olokaan :)

    Trina: Tämä on tosiaan helpompi kuin perunasalaatti, ei tarvitse keitellä eikä kuoria perunoita ja vitamiinitkin on kohdillaan :) Varmasti sopisi myös kesäkurpitsa!

    VastaaPoista
  4. Tehtiin tätä tänään, tosi hyvää ja helppo tehdä. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit