Opiskelua


Helmikuun alkupuolella olin muutaman päivän opiskelureissussa. Paikkana oli ihana Hiekkaharjun kartano Konnevedellä.


Opiskelupäivät olivat jälleen aika rankkoja, päivät alkoivat yhdeksältä aamulla ja loppuivat yhdeksän jälkeen illalla. Välissä oli toki lounastauko (n. puoli tuntia), iltapäiväkahvi (n. puoli tuntia sekin), päivällinen (vajaa tunti) ja pari 5-10 min jaloittelutaukoa, mutta raskasta oli, vaikka oli kyllä kivaakin! Uutta tuli opittua jälleen paljon ja meidän opiskeluporukka on täynnä mukavia ihmisiä.


Meidän lähiopiskelujaksoja on n. 1,5 vuoden opiskelun aikana kuusi ja jokainen kerta ollaan eri paikassa. Syksyllä oli ensimmäinen lähiopiskelujakso ja silloin olimme täällä.

Hiekkaharjun kartano oli vanha ja ihana hirsitalo, vanha vaivaistalo. Pakkaset paukkuivat yli kolmessakymmenessä ja suurimman osan opiskeluajasta vietimme suuressa pirtissä, jossa kakluunissa paloi tuli taukoamatta koko ajan. Lisäksi talon isäntäpari oli varannut käyttöömme kasan vilalsukkia, villapaitoja ja vilttejä, joita kyllä ahkerasti käytimmekin :)

Kylpyhuone.
Tarjoiluhuone.

Kakluunin lämmössä.
Ruoka oli kyllä uskomattoman hyvää ja paikka ihanan idyllinen. Kesällä tuolla on varmasti ihana järjestää juhlia.

Lounaspöytä.

Taloin sisustuksen ja tunnelman luomiseen oli nähty kyllä vaivaa. Ihania yksityiskohtia ja tunnelmaa oli koko talo täynnä.

Kirjastohuone.

Portaikko.

Tällaisia helmiä on Suomessa varmasti vaikka kuinka paljon, mutta niitä voi olla vaikea löytää. Laittakaas kommentteihin vinkkejä, jos teillä on tiedossa ihania paikkoja Suomessa, jotka mielestänne olisivat tutustumisen arvoisia.

Kommentit

 1. Onpa mahtavan näköinen paikka! Vanhoissa taloissa on niin semmoinen oma henki. Kaunista, kerrassaan ♥

  VastaaPoista
 2. Pingviini: Olen samaa mieltä, vanhoissa taloissa on aivan oma, erityinen tunnelmansa. Tuolla kartanossa oli jopa oma kummitus :)

  VastaaPoista
 3. Olin juuri kirjoittamassa, ennkuin näin kommentit, että on niin ihana paikka ja jossa taatusti asuu myös henkiä. Hyviä sellaisia... Tosi kaunis ja tunnelmallinen paikka, tuolla on taatusti opiskelu maistunut paremmalle kuin kolhossa luokkahuoneessa!

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen paikka, vanhat talot on niin tunnelmallisia! -Kati-

  VastaaPoista
 5. Hymytyttö ja Kati: Kiitos komnenteistanne! Opiskelu on aivan erilaista, kun ei tarvitse missään tylsässä luokkahuoneessa istuskella ja toisten selkiä tuijotella.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit