Viikon valinta vko 5: Munakoiso
Tämän viikon raaka-aineen valitsi Satu ja kokkailemaan pääsin vasta tänään illalla, koskapa olin monta päivää opiskelu-reissussa ja tänään on joutunut sitten juoksentelemaan sinne sun tänne. Munakoiso raaka-aineena on minulle kyllä tuttu, jonkin verran olen siitä ruokaa valmistanut. Mitenkään paljon en tosin munakoisoruokia ole tehnyt, vaikkakin maukkaasta, kauniista ja monipuolisesta rakka-aineesta onkin kyse.
Itse päädyin leipomaan iltapalaksi munakoisopäällysteistä focaccia-leipää. Tämä olikin oikein maukasta ja kivaa vaihtelua perinteiselle iltapalaleivälle. Alkuperäinen ohje täältä.
Munakoisofocaccia (leivinpeltin kokoinen leipä)
Juuri:
1 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl (luomu) ruokokidesokeria
1 dl (luomu) hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
Taikina:
3 dl vettä
1 1/2 tl (ruusu) suolaa
1/2 dl (luomu) oliiviöljyä
n. 8 dl (luomu) vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Pinnalle:
1 keskikokoinen munakoiso
1 suurehko (luomu) sipuli
2-3 (luomu) valkosipulinkynttä
2 rkl (luomu) oliiviöljyä
4-6 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
1/2 tl chilihiutaleita
1 tl rosmariinia
1/2 tl (ruusu) suolaa
Valmista taikinajuuri sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri ja jauhot. Anna käydä liinalla peitettynä puolisen tuntia.
Lisää kolme desilitraa kädenlämmintä vettä, suola sekä jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Lisää myös öljy sekä tarvittaessa vielä jauhoja. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Taputtele kohonnut taikina leivinpaperilla peitetylle pellille noin pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota vielä puolisen tuntia.Valmista kohoamisen aikana täyte:.Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Taputtele kohonnut taikina leivinpaperilla peitetylle pellille noin pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota vielä puolisen tuntia.Valmista kohoamisen aikana täyte:.Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Kuullota munakoisot, sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää joukkoon silputut tomaatit ja mausteet.
Levitä munakoisoseos kohonneelle taikinapohjalle. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.
Pingviini valmisti ihanalta näyttävää ja kuulostavaa moussakkaa. Sadun postailua tässä innolla odottelen :)
Vautsi, hyvän näköistä :)
VastaaPoistaVarmaan tuo päällyste itsessäänkin, siis tuo munakoisoseos, ois tosi hyvää. Vaikka niinku lisukkeena tai kastikkeeksi tai vaikka uuniperunan täytteeksi tehtynä :)
Herkulliselta kuulostaa ja näyttää! Menee kevät kokkaillessa, kun pitää ottaa testailuun sinun ja Pingviinin reseptit :)
VastaaPoistaHyvän näköistä!
VastaaPoistaHeitin sua haasteella, mun blogin puolella. :)
t.Paula
Pingviini: Kiitos, tuo seos voisi tosiaan käydä myös lisukkeena, varsinkin, jos siihen lisäisi jotain nestettä vähän kostukkeeksi.
VastaaPoistaSatu: Kiitos, kyllä sinun ja Pingviininkin kokkailut ovat näyttäneet todella hyviltä! Mukava kun on resepti-pankki lähellä, jos tarvitsee uusia ideoita :)
Paula: Kiitos Paula, minäpä vastaan haasteeseen lähiaikoina! :)