Viikon valinta vko 8: Kana

Satu valitsi viime viikon kokkaus-raaka-aineeksi kanan. Kanaa meidän perheessä syödään aika paljon. Harmi, ettei luomukanaa oikein vielä saa, paitsi viime syksynä Stockmannin hulluilta päiviltä pari kokonaista (Ranskasta tuotua!) luomukanaa ostin.

Tällä kertaa oli oikein helppo valita mitä valmistan, tämä on yksi meidän perheen suosikki-resepteistä. Alkuperäinen ohje Maku-lehdestä. Tuolta linkin takaa löytyy muuten myös todella hyvä kastikeohje näille palleroille. Tällä kertaa tein kuitenkin itse vain broileripallerot ja peruna-bataattimuussia.

Broileripallerot (n. 30-40 kpl)

3/4 dl korppujauhoja
1 tl (ruusu) suolaa
1/2 - 1 tl currya (riippuen curryn voimakkuudesta ja omista makutottumuksista)
1 tl kuivattuja yrttejä (minulla oli sekoitus oreganoa, basilikaa ja timjamia)
1 1/2 dl (luomu) ruokakermaa
(1 (luomu) kananmuna)
400 g broilerin jauhelihaa






Sekoita korppujauho, suola ja mausteet ruokakerman kanssa. Lisää myös kananmuna, jos haluat (kananmuna ei ole yhtään pakollinen eli tämä ruoka käy myös muna-allergisille, tosin siinä tapauksessa kannattaa varmistua korppujauhojen munattomuudesta!). Anna seoksen turvota vähän aikaa (5-15 min).

Lisää sitten broilerin jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi. Nostele leivinpeltille epämääräisiä, kohtalaisen pieniä, n. 1 rkl suuruisia "kekoja" vieri viereen. Nämä pallerot saavat olla epämääräisen muotoisia (toki voit pyöritellä sileitäkin palloja, jos haluat).
Paista palleroita uunissa 200-225 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pallerot alkavat kivasti ruskistua ja ovat varmasti kypsiä.

Tarjoa esim. Maku-lehden mukaisesti riisin ja curry-kastikkeen kera tai vaikka näin bataatti-perunamuusin kanssa.

Loppuhuomautuksena vielä, että meidän kahden hengen perheessä näitä tehdään AINA vähintään kaksinkertainen määrä, koska nämä on todella hyviä :)

LISÄYS
(tänne ei kaikki pääse, mutta jospa nämä reseptit vielä päätyisi tänne minunkin blogiin, kunhan innostun kokkailemaan ja bloggailemaan :)

Sadun broileri-antipasto-pastasalaatti
Pingviinin kanapiirakka

Kommentit

  1. Nami nami! Jossain välissä pitää tämäKIN resepti testata! :)

    VastaaPoista
  2. No tämän testaan varmasti! Ihania. Uskon maistamatta :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihan huippuherkullisilta! Mulle kanssa!!

    VastaaPoista
  4. Satu: Tätä kannattaa kokeilla :)

    Pingviini: Helppoa ja hyvää :)

    Hymyilevä tyttönen: Kiitos, mukava kun on uusia lukijoita ja kommentoijia! :)

    VastaaPoista
  5. Näyttää tosi hyvältä etenkin kun en tänään ole kerinnyt syödä kuin kaurapuuroa ja banaaneja. Taidanpa kokeilla vielä omalla versiollani eli suolattomana ja maidottomana ... jahka saan pinspiraation joku kaunis tai ruma päivä =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit