Viikon valinta vko 7: Lohi

Viikon 6 valinta jäi välistä ja se oli vieläpä oma valitsemani punajuuri! Punajuuret oli kyllä ostettu ja reseptitkin valittu, mutta aika loppui valitettavasti viime viikolla kesken. Tämän viikon valinnan teki Pingviini, lohta siis kokkailtiin. Tämäkin kokkaus oli tarkoitus toteuttaa jo aikaisemmin, mutta paha flunssa iski, eikä ruuanlaitto oikein innostanut. Lauantai-illan iltapalaksi sitten kokkasin lohifileen ja lopputulos oli ainakin omasta mielestäni (ja äitini ja isänkin mielestä, jos puheisiin on uskominen) todella hyvää. Tätä teen kyllä uudelleen!

Purjo-smetanalohi.

Purjo-smetanalohi (4-6:lle)

n. 800 g painoinen lohifile
1-1 1/2 tl (ruusu) suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
n. 1/2 (n. 200 g) (luomu) purjoa
2 (luomu) valkosipulinkynttä
2 rkl (luomu) voita
1 prk (120 g) smetanaa
2 tl sitruunan mehua (minulla oli luomu-appelsiinin)
ripaus rouhittua valkopippuria 
2 rkl (luomu) kapriksia
n. 1/2 dl tuoretta tilliä (minulla oli pakastettua)

Nypi lohifileestä ruodot pois ja laita file uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta se suolalla ja ripauksella pippuria.

Halkaise purjo ja huuhtele. Leikkaa sitten purjo ohuiksi renkaiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

Kuumenna voi pannulla ja kuullota purjoa ja valkosipulia muutama minuutti. Ota pannu liedeltä ja lisää sekaan smetana, sitruunan (appelsiinin) mehu, ripaus valkopippuria ja kapriset sekä silputtu tilli. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi purjo-smetanaseos kalafileen päälle. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Tarjoa vaikkapa salaatin tai perunamuusin kera. Aika hyvää myös ruisleivän kanssa.


Kommentit

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Nyt tuli nälkä, slurps :)

    VastaaPoista
  3. Tuota täytyykin kokeilla, kun yleensä jos teen uunilohta laitan siihen munamaito /-kermaseoksen, johon olen jo hieman kyllästynyt. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  4. Jestas, että voi olla herkullisen näköistä!!!

    VastaaPoista
  5. Pastanjauhannassakin oli loihdittu lohesta :)

    VastaaPoista
  6. Ahhh! Siis mitä HERKKUA! Nam!

    VastaaPoista
  7. Näyttää aivan ihanalta. Tätä pitäis joskus kokeilla, jahka nuo allergikot menee yökylään =D

    VastaaPoista
  8. Onpas täällä ihanan paljon kommentteja! Kiitos kaikille, testailkaahan lohireseptiä, tämä oli kyllä oikein hyvää.

    VastaaPoista
  9. KIITOS RESEPTISTÄ! Tässä viimeisiä kapriksenpaloja nieleskellen ja pyyhin pottumuusit pois suupielistä - oli totisesti hyvää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit