Neljän taviksen illallinen XVI


Meidän tavis-poppoo kokoontui jälleen viime sunnuntaina. Tällä kertaa emännöinti-vuorossa oli uusin jäsenemme Satu ja hän oli loihtinut meille kreikkalais-tyylisen menun.


Kreikkalainen salaatti.

Kreikkalaista valkoviiniä ruokajuomaksi.

Alkuruuaksi saimme kreikkalaista salaattia, patonkia ja tsatsikia. Olipas ihanan raikas aloitus päivälliselle. Juttelimme samalla Sadun ostamasta viinistä. Alkon myyjä oli esitellyt kyseisen viinin, mutta ei ollut meinannut tohtia antaa pulloa, koska ilmeisesti epäröi mitä tykkäisimme tästä hieman erikoisesta valkoviinistä. Viini oli tietenkin kreikkalaista, hieman pihkaisen makuista (etiketissäkin oli havupuun oksan kuva). Hyvin tämä sopi sekä alkusalaatin että pääruuan seuraksi :)


Kana juvetsi.

Pääruuaksi saimme aivan ihanaa, pitkään haudutettua makaroni-lihapataa. Tälle ruualle ominainen piirre on riisin muotoinen pasta. Ruokapöytä-keskustelusta ei välillä meinannut tulla mitään, kaikki vaan nautimme ateriasta!


Ihana halva-jäädyke.

Jälkiruoka kruunasi kokonaisuuden. Satu oli tehnyt (ensimmäistä kertaa ikinä) halva-jäädykettä. Tästä taisi tulla jokaisen ruokailijan uusi suosikki-jälkiruoka! Ohjetta odotellessa :)


Höyryävän tuoksuvat teemukit.

Aterian päätteeksi siirryimme sohville kutomaan ja virkkaamaan ja sivusilmällä seurasimme telkkarista ohjelmaa Tanssii tähtien kanssa. Satu tarjoili vielä yllätyksenä meille iltateetä. Jotain tosi ihanan makuista teetä tämä olikin, mutta tee-merkki ei jäänyt mieleeni... Joku tavis-porukastamme toivottavasti kommentoi teelle nimenkin vielä tuonne kommentteihin :)

Ennen kotiin lähtöä ihailimme vielä Sadun kutomia sukkia, niitä oli aika monta laatikollista kirjahyllyn päällä (kokojen mukaan järjestettynä) sekä dvd-kokoelmaa... niitä oli PALJON! :)

Ihanaa jälleen kerran. Seuraavan kerran kokoonnummekin sitten vähän ennen joulua meillä :)

Kommentit

  1. Mää lopetan tän tavistelun, ku teillä kaikilla muilla on järkkärit :(

    -
    -
    -

    NNOOOTT!!! En lopeta mutta on mun kuvat vähän eri tasoa ;)

    VastaaPoista
  2. Tarkottaa siis sanoa, että huippuja kuvia! Voikko ens kerralla kuvata taas sillä kännyllä, missä on se ääniohjaus, ku saat koko ajan hokea, että "höh, tarkenna ny..." :D

    VastaaPoista
  3. Minusta ne puhelimellakin otetut kuvat on ollu ihan huippuja. =D

    VastaaPoista
  4. Pingviini: Hienoja sunkin kuvat on! Mukava katsella, että jokainen ottaa vähän omanlaisiaan kuvia, eri kulmista. Ja joo, kuvaan minä varmasti sillä kännykälläkin vielä, kameraa ei aina muista ottaa mukaan :D (vaikka mun kännykässä taitaa megapikseleitä olla yli tuplat siihen järkkäriin verrattuna :D

    Virpi: Kiitos :D Näpsin joka päivä kuvia jostain ja nyt sain sitten järkkärinkin (käytettynä, ystävältä, osamaksulla ;) Mukava on testailla miten järkkärilläkin saa näpsittyjä kivoja kuvia. Kännykkä vaan on aina mukana, siksi se on "helppo".

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! Minä en ole vielä kirjoitellut tästä, mutta tulossa on. Oli meillä taas niin mukavaa!

    Lennu

    VastaaPoista
  6. Lennu: Aina meillä on mukavaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit