Syksy muuttuu talveksi


Syksyn keltaista.

Syksyn punaista.
Syksyn harmaata.
 
Tänä aamuna on tosi talvinen sää, sataa lunta ja tuulee kylmästi mereltä. Olen taas tänä syksynä miettinyt, että milloin voi sanoa että on talvi... tokihan tälle on tieteelliset faktat olemassa, mutta en minä niiden mukaan sano että nyt on syksy tai nyt on talvi. Minulle talvi on silloin, kun lämpömittari on pakkasen puolella ja maassa on lunta. On tietysti ollut talvia, että lumet ei ole tulleet vielä joulukuussakaan. Mutta silloin on yleensä kuitenkin sen verran enemmän pakkasta, että tuntuu talvelta, vaikkei lunta olisikaan.  Tässä vuodenaikojen siirtymävaiheessa määrittely on vähän vaikeampaa, koska välillä on sitä pakkasta ja lunta, mutta sitten tulee taas lämmintä ja lumet sulavat pois. Silloin on välillä talvi ja välillä syksy :)

Syksyn lehdet.. on ne vaan kauniita, vesisateellakin.
Tässä sitä syksyn harmautta.

Rakastan syksyä. Rakastan kyllä talveakin, mutta eri tavalla. Kaikista vuodenajoista löytyy omat ihanuutensa, olemme kyllä onnekkaita, että saamme elää maassa, missä voimme nauttia kaikista vuodenajoista. Monen mielestä syksy on märkä ja harmaa ja ankea. Kyllähän se on noita kahta ensimmäistä, mutta ankea ei tosiaankaan! Vielä hetki sitten puissa oli ihanat ruskan värit, ei se ole harmaata. Ja nyt, kun lehdet ovat jo tippuneet ja yleisväritys on harmaa, mutta harmaallakin värillä on kymmenittäin eri sävyjä. Lisäksi syksyssä on ihania väriläiskiä kaikkialla.


Syksyllä kannattaa suunnata katse myös ylöspäin.

Entäs se sade sitten? Sade puhdistaa. Sateella ilma on raikasta ja sateen ääni rauhoittaa. Sadepisarat näyttävät kauniilta puiden oksilla ja vesilammikoista heijastuu omia pieniä maailmoita. Syksyllä oikeanlainen pukeutuminen on tärkeintä, tokihan tuntuu ankealta ja märältä, jos päällä on kesävaatteet ja kengät, jotka kastuvat ensi metreillä. Kumpparit jalkaan ja lämmintä päälle, johan alkaa ulkonakin tuntua ihan mukavalta. Raitista ilmaa on helppo hengittää.


Vedenalainen maailma.

Syksyn hämärässä illassa jopa rumat tehdasrakennukset voivat olla kauniita.


Ei minuakaan aina innosta lähteä ulos sateella. Silloin voi sytyttää kynttilöitä, kääritytyä vilttiin ja nauttia tunnelmasta. Ei kesäiltana saa samanlaista tunnetta, oletteko huomanneet? Sisälläkin on kiva puuhailla, itse pääsen käsitöiden kanssa vauhtiin vasta nyt... malttaa pysähtyä, kääriytyä kissan kanssa sohvan nurkkaan, ottaa virkkuukoukku tai kirja käteen ja höyryävää, lämmintä juomaa suureen mukiin. Katsoa ikkunasta syysmyrskyn riepotusta.


Napsukin tykkää tulla viereen nukkumaan.


Käsityöt ja kirja, syksyn mielipuuhaa.


Kynttilän valoa.

Nauttikaa syksystä, sytyttäkää kynttilöitä ja tunnelmoikaa!


Kommentit

  1. Aivan ihania syksykuvia ja -ajatuksia, kyllä syksy on ihan parasta aikaa! Ja joulu tietysti :) Just hoksasin joulukirjoitusta blogiin kirjoittaessa, että minun mielessäni ensin on syksy, sitten joulu ja sitten talvi.

    Lennu

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Syksy on ihanaa ja joulu ihanaa. Ja ihana oli sinun joulu-kirjoitus. Ei kannata ottaa stressiä joulusta(kaan), nautitaan vaan! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit