sunnuntai 29. elokuuta 2010

Flunssa ja nenäverenvuoto

Pitkästä aikaa taas täällä. Viikko alkoi kamalalla kiireellä töissä. Tiistaina oli mukava päivä, se alkoi aamu-uinnilla joessa rakkaan ystäväni kanssa. Vesi oli jo aika kylmää, mutta oli ihanan kaunista, kun höyry nousi vedenpinnasta ja aurinko paistoi.


Ensimmäinen kuva on rakkaan ystäväni ottama. Minun kännykkä sattui olemaan lähellä ja sillä näpsimme muutamia kuvia. Toisessa kuvassa yritin ikuistaa sorsaperhettä rantaheinikossa.

Tiistaina oli myös ratsastusta ja teimme puolet tunnista kevytravi-harjoittelua. Oli jos mahdollista, vieläkin kivempaa kuin edellisellä kerralla.


Keskiviikko-aamuna olo oli aika kurja, mutta töihin piti mennä. No, ensin ennne puoltapäivää nenäni ratkesi vuotamaan verta ja koska tämä nenäverenvuoto-vaiva on minulla ollut jo aika kauan (vuosia), niin soitin vihdoin työterveysasemalle ja koitin varata lääkäriajan. Tästä lääkärirumbasta saisin vaikka yhden kokonaisen postauksen aikaiseksi, mutta kolmas kerta toden sanoo, perjantaina pääsin vihdoin lääkärille, joka laapisti suonia nenästä niin, että verenvuodon pitäisi ainakin vähentyä. Nenä ratkesi tuon toimenpiteen aikanakin tosi pahasti ja lääkäri joutui pienellä imurilla verta imuroimaan ja etsimään tukittavaa paikkaa. Suonia oli monta, josta verta oli tullut, joten ei ihme että olen neneäverenvuodosta kärsinyt. Useinkin nenälläni oli tapana ratketa yöllä ja mistään ihan helposti taltutettavasta pikku vuodosta ei ollut kyse. No, toivottavasti laapistaminen auttoi.

Muille samasta vaivasta kärsiville annan neuvon, että kannattaa rohkeasti mennä lääkäriin jos haluaa toistuvista nenäverenvuodoista eroon. Toimenpide on nopea ja toki tuntui ikävää kirvelyä hetken, mutta mistään suurista kivuista ei ole kyse. Lääkärille pitää vaan päästä mielellään viimeistään seuraavana päivänä kun nenä on vuotanut, koska silloin lääkäri näkee paikan josta verta tulee. Kannattaa myös varmistaa, että lääkäri jolle olet menossa osaa kyseisen toimenpiteen tehdä. Itse kävin lääkärissä kolmesti, ennen kuin onnistui :)

Keskiviikkona sain myös loppuviikoksi sairaslomaa. Tämä tuli tarpeeseen, koska töissä on ollut hirveä kiire ja ilman sairaslomalappua en olisi malttanut olla tekemättä töitä... työnteko kun onnistuu kotoa käsin ja valitettavasti meidän työpaikalla on vähän sellainen ajatusmalli voimassa, että jos on "vain" nuha, yskä ja kurkkukipu ilman kuumetta, niin töihin tullaan. Jos kuitenkin jäädään kotiin sairastamaan niin joissain tehtävissä toimivien oletetaan kuitenkin tekevän työt kotoa käsin... mitä hullua hommaa! Olen itse hyvin usein patistellut ihmisiä jäämään tai lähtemään kotiin sairastamaan, koska silloin paranee nopeammin eikä tartuta työkavereita.

Antibioottikuurilla siis taas.. en mielestäni paljon sairasta, mutta nyt tuntuu kaikki taudit iskevän kerralla. Mietinkin että johtuneeko suuresta työstressistä tämä kaikki sairastelu, jos keho ei jaksa taistella kaikkia pöpöjä vastaan?  Huomenna kuitenkin takaisin töihin.

Rauhallista ja ihanaa sunnuntai-päivää kaikille teille ihanille lukijoilleni.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika ikävältä vaivalta se nenäverenvuoto.. onneksi nykyään pystytään hieman auttamaan. Veljelläni vuosi lapsena aika usien nenästä verta, nyt aikuisena tilanne on rauhoittunut.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Äläkä sitten lähde heti hyppelehtimään mihinkään jumppaan sen nenän kanssa. Toipumista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eve ja Mirka! Nenä on jo parempana, mitä pari kertaa yöllä vuotanut vieläkin. Mutta ei niin paljon onneksi enää. Flunssakin alkaa olla talttunut :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3