Vadelma-rahkapiirakat

Siskoni luona vieraillessa leivoimme rahkapiirakoita. Tykkään pullapohjaisista piirakoista ja rahkasta ja marjoista, joten nämähän oli tietenkin hyviä :) Jos et pidä vadelmista niin tähän käy kyllä mitkä tahansa marjat tai hedelmät.

Tällä kertaa taikina tehtiin veteen ja ilman kananmunaa, jotta perheen kaikki lapset pystyivät syömään samaa. Allergisten täytteenä oli pelkkiä marjoja ja sokeria ja ripaus perunajauhoja, hyvää niinkin! Taikinan ja täytteen määrien yhteensopivuudesta en osaa sanoa, koska teimme pullataikinaa reilumman määrän kerralla ja summanmutikassa. Alkuperäisen ohjeen siskoni oli löytänyt jostakin lehdestä.

Vadelma-rahkapiirakat (n. 20 kappaletta)


Taikina:
2,5 dl maitoa tai vettä, mikäli maito ei sovi)
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kaardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g maidotonta margariinia tai voita

Täyte:
6 dl vadelmia
2 prk maitorahkaa
1 muna
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

(Voiteluun:
kananmunaa)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon. Lisää sokeri, suola ja kaardemumma.

Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinasta kimmoissa. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota.

Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa n. 20 osaan. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja laita leivinpaperin päälle. Anna kohota vähän aikaa.

Sekoita sillä välin täytteen ainekset.

Ripota hieman vehnäjauhoja kohonneiden pullien päälle ja paina juomalasilla pulliin syvennykset ja pistele syvennysten pohjat haarukalla kohoamisen estämiseksi.

Voitele reunat munalla (jos kananmuna käy kaikille ruokailijoille) ja lusikoi syvennyksiin täytettä (reilu ruokalusikallinen kuhunkin pullaan).

Paista 225 asteisen uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit