Flunssa ja nenäverenvuoto

Pitkästä aikaa taas täällä. Viikko alkoi kamalalla kiireellä töissä. Tiistaina oli mukava päivä, se alkoi aamu-uinnilla joessa rakkaan ystäväni kanssa. Vesi oli jo aika kylmää, mutta oli ihanan kaunista, kun höyry nousi vedenpinnasta ja aurinko paistoi.


Ensimmäinen kuva on rakkaan ystäväni ottama. Minun kännykkä sattui olemaan lähellä ja sillä näpsimme muutamia kuvia. Toisessa kuvassa yritin ikuistaa sorsaperhettä rantaheinikossa.

Tiistaina oli myös ratsastusta ja teimme puolet tunnista kevytravi-harjoittelua. Oli jos mahdollista, vieläkin kivempaa kuin edellisellä kerralla.


Keskiviikko-aamuna olo oli aika kurja, mutta töihin piti mennä. No, ensin ennne puoltapäivää nenäni ratkesi vuotamaan verta ja koska tämä nenäverenvuoto-vaiva on minulla ollut jo aika kauan (vuosia), niin soitin vihdoin työterveysasemalle ja koitin varata lääkäriajan. Tästä lääkärirumbasta saisin vaikka yhden kokonaisen postauksen aikaiseksi, mutta kolmas kerta toden sanoo, perjantaina pääsin vihdoin lääkärille, joka laapisti suonia nenästä niin, että verenvuodon pitäisi ainakin vähentyä. Nenä ratkesi tuon toimenpiteen aikanakin tosi pahasti ja lääkäri joutui pienellä imurilla verta imuroimaan ja etsimään tukittavaa paikkaa. Suonia oli monta, josta verta oli tullut, joten ei ihme että olen neneäverenvuodosta kärsinyt. Useinkin nenälläni oli tapana ratketa yöllä ja mistään ihan helposti taltutettavasta pikku vuodosta ei ollut kyse. No, toivottavasti laapistaminen auttoi.

Muille samasta vaivasta kärsiville annan neuvon, että kannattaa rohkeasti mennä lääkäriin jos haluaa toistuvista nenäverenvuodoista eroon. Toimenpide on nopea ja toki tuntui ikävää kirvelyä hetken, mutta mistään suurista kivuista ei ole kyse. Lääkärille pitää vaan päästä mielellään viimeistään seuraavana päivänä kun nenä on vuotanut, koska silloin lääkäri näkee paikan josta verta tulee. Kannattaa myös varmistaa, että lääkäri jolle olet menossa osaa kyseisen toimenpiteen tehdä. Itse kävin lääkärissä kolmesti, ennen kuin onnistui :)

Keskiviikkona sain myös loppuviikoksi sairaslomaa. Tämä tuli tarpeeseen, koska töissä on ollut hirveä kiire ja ilman sairaslomalappua en olisi malttanut olla tekemättä töitä... työnteko kun onnistuu kotoa käsin ja valitettavasti meidän työpaikalla on vähän sellainen ajatusmalli voimassa, että jos on "vain" nuha, yskä ja kurkkukipu ilman kuumetta, niin töihin tullaan. Jos kuitenkin jäädään kotiin sairastamaan niin joissain tehtävissä toimivien oletetaan kuitenkin tekevän työt kotoa käsin... mitä hullua hommaa! Olen itse hyvin usein patistellut ihmisiä jäämään tai lähtemään kotiin sairastamaan, koska silloin paranee nopeammin eikä tartuta työkavereita.

Antibioottikuurilla siis taas.. en mielestäni paljon sairasta, mutta nyt tuntuu kaikki taudit iskevän kerralla. Mietinkin että johtuneeko suuresta työstressistä tämä kaikki sairastelu, jos keho ei jaksa taistella kaikkia pöpöjä vastaan?  Huomenna kuitenkin takaisin töihin.

Rauhallista ja ihanaa sunnuntai-päivää kaikille teille ihanille lukijoilleni.

Kommentit

 1. Kuulostaa aika ikävältä vaivalta se nenäverenvuoto.. onneksi nykyään pystytään hieman auttamaan. Veljelläni vuosi lapsena aika usien nenästä verta, nyt aikuisena tilanne on rauhoittunut.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Äläkä sitten lähde heti hyppelehtimään mihinkään jumppaan sen nenän kanssa. Toipumista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eve ja Mirka! Nenä on jo parempana, mitä pari kertaa yöllä vuotanut vieläkin. Mutta ei niin paljon onneksi enää. Flunssakin alkaa olla talttunut :)

  VastaaPoista
 4. Herra Verinokka12 tammikuuta, 2018

  Vanha blogi, mutta tästä nenäverenvuodosta ei puhuta tarpeeksi. Itsellä sama ongelma. Pinnassa olevan suonen "laapistus" (polttaminen) näköjään piti suonen kiinni noin 10 vuotta (vuonna 2006, oli viimeksi näin paljon muistaakseni). Nyt ongelma näyttää taas alkavan. Harmi, että kuljen pyörällä töihin ja työpaikkani on kaukana teollisuusalueella. Keskussairaalan ensiavussa eivät suostu tekemään mitään, jos en sinne saapuessani tihkuta verta pitkin lattioita. Varmaan varattava taas korva/nenä -erikoislääkärin aika; kunhan työpaikalle sopii.

  VastaaPoista
 5. Vanha blogi, mutta yritän tätä sitkeästi (mutta valitettavan harvaan se jää) päivitellä :) Tuo nenäverenvuoto on kyllä harmillinen vaiva. Aika jännä sattuma tämä kommenttisi, koska kolme päivää sitten pyöräilin kotiin ja puoli kilometriä kotoa ratkesi nokka ihan kunnolla ja naama veressä sitten taluttelin pyörää kotiin. Eli ongelma on minullakin alkanut vaivata uudelleen, valitettavasti :( Toivottavasti pääset erikoislääkärille, joka osaisi auttaa tämän viheliäisen vaivan kanssa. Omaan työterveyshuoltooni tallainen ei enää kuulu, joten kärviselen ainakin näin tässä vaiheessa ja seurailen miten nämä vuodot alkavat ajan mittaan pahenemaan. Nyt niitä on vielä tullut suht harvakseltaan kuitenkin. Vähäveristä talven jatkoa Verinokka! :) Kuulisin mielelläni kommentteja, mikäli pääset erikoislääkärille, mitä hän tästä vaivasta tuumaa ja mitä apua saat.

  VastaaPoista
 6. Hei, kahta edellistä toistaen "vanha blogi, mutta laitetaan silti viestiä". Kolmas viesti vuonna 2018, eli blogi alkaa taas muuttua ajankohtaisemmaksi.

  Minulla on myös herkästi verta vuotava nenä, ja reilustihan sitä sitten tulee kun tulee; pitkin naamaa ja ei ihan helpolla lopu. Ensiapuun on turha mennä, sillä sinut ajetaan pois, jos nenäsi ei kirjaimellisesti ole "irronnut"(?!!). Ollessani valtion virkatehtävissä (asepalvelus) sain jyrättyä tieni läpi vaatimalla hoitoa tähän palveluskykyäni reilusti haittaavaan ongelmaan. Nenä laapistettiin. 10 vuotta eteenpäin.... Nyt taas alkanut vuotamaan. Työterveyteen ja/tai yksityiselle omilla rahoilla hoitoon, jahka työnantajalle sopii.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit