Kääretorttu
Kesälomalla siskoni luona sisko leipoi tällaisen herkun. Kokeilkaa, mikäli tykkäätte kermaisista leivonnaisista.
Yhden huomion muuten tein siskoni luona leipoessa. Heillä on omia kanoja ja kananmunat ovat todella tuoreita. Hämmästelin erittäin kuohkeaa kääretorttupohjaa ja uskon että tuoreet kananmunat olivat se juju, millä pohjasta tuli niin kuohkea. Saiskohan parvekkeelle pari kotkottajaa ensi kesänä :)
Ohje kirjasta Leivotaan lämpimäisiä (Valio).
Yhden huomion muuten tein siskoni luona leipoessa. Heillä on omia kanoja ja kananmunat ovat todella tuoreita. Hämmästelin erittäin kuohkeaa kääretorttupohjaa ja uskon että tuoreet kananmunat olivat se juju, millä pohjasta tuli niin kuohkea. Saiskohan parvekkeelle pari kotkottajaa ensi kesänä :)
Ohje kirjasta Leivotaan lämpimäisiä (Valio).
Kääretorttu (n. 10 annosta)
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle:
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) valio maustettua rahkaa (esim. vanilja)
2 rkl sokeria
Koristeeksi:
esim. suklaalastuja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa n. 10 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperin päälle. Irroita pohjapaperi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri ja maustettu rahka. Levitä noin puolet
seoksesta jäähtyneen kääretorttupohjan päälle.
Kääri torttu pitkältä sivulta rullalle leivinpaperin avulla. Siirrä torttu varovasti tarjoiluvadille.
Levitä loput rahka-kermaseokset tortun päälle ja koristele. Säilytä jääkaapissa.
Ai, minulle on sanottu, että nimenomaan tuoreet kuohkeutuvat huonosti =) Sää voisit kipaista meiltä aina noita munia tai mä voisin tuoda niitä.... =)
VastaaPoistaNam! Minun mummoni teki kans aina pyhinä omien kanojen munista kakkupohjija ja kääretorttuja. Ihanan keltaisia ja kuohkeita olivat. Meilläpäin arvelivat että kyseiset ominaisuudet johtuivat koti-kanojen paremmasta (luonnollisemmasta) sapuskasta :)
VastaaPoistaVirpi: Mitenköhän asia sitten lieneekään ;) Mutta erilaisia ne kuitenkin ovat, parempia :) Joo, "kipaista" aina vois, puolin ja toisin :)
VastaaPoistaEve: Voihan se olla noinkin, että paremmat ominaisuudet johtuu tuosta ravinnostakin. Keltaisempia leivonnaisia noilla todellakin tuli, enpä itse tuota hoksannut ennen kuin asian mainitsit :)